OVAKO DANAS IZGLEDA SIN ZORANA ĐINĐIĆA: Luku godinama nismo videli, ima 29 godina, OPASAN JE FRAJER i JAKO USPEŠAN!
Foto: Instagram printscreen

otac bi bio jako ponosan na njega

OVAKO DANAS IZGLEDA SIN ZORANA ĐINĐIĆA: Luku godinama nismo videli, ima 29 godina, OPASAN JE FRAJER i JAKO USPEŠAN!

Sin Zorana Đinđića ozbiljan i uspešan

Objavljeno: 22:48h

Javnost ga je prvi put videla kao trogodišnjeg dečaka dok je, na očevim ramenima, pratio studente tokom demonstracija 1996 ‒ 1997. godine. Pet godina kasnije svet su obišle potresne slike na kojima, zajedno sa majkom Ružicom i sestrom Jovanom, prisustvuje sahrani svog oca Zorana Đinđića.

Luka Đinđić danas ima 29 godina i, kao i ostali članovi njegove porodice, vešto izbegava medije.

Zoran Đinđić
foto: Profimedia

U međuvremenu završio je Fakultet političkih nauka i, mada se pričalo da bi mogao krenuti političkim stopama slavnog oca, to se još nije desilo.

Oni koji poznaju Luku imaju samo reči hvale, baš kao i za njegovu tri godine stariju sestru Jovanu.

Jovana, koja je imala 13 godina kad je ubijen, slika je i prilika majke Ružice. Od nje je nasledila lepotu i stas, a od harizmatičnog političara, najomiljenijeg u novijoj srpskoj istoriji, veštinu govorništva i javnog nastupa.

Odrastala je daleko od očiju radoznalog sveta i medija koji su se neprestano raspitivali za porodicu tragično nastradalog premijera. Diplomirala je komunikologiju na univerzitetu Singidunum 2013. godine, u roku. Master studije iz oblasti socijalne kognicije završila je u Londonu, a 2017. postala koordinator za rodnu ravnopravnost i ljudska prava.

Ćerka Zorana Đinđića danas radi u Vladi Srbije, gde je angažovana u timu nadležnom za razvijanje i sprovođenje politike socijalnog uključivanja, kao i za pružanje podrške resornim ministarstvima u tom domenu, uz redovne konsultacije s organizacijama civilnog društva.

- Jovana je od marta do septembra 2016. stažirala u timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, gde se bavila pitanjima koja se tiču LGBT populacije, socijalnog uključivanja Roma i Romkinja i inkluzivnog obrazovanja. Od oktobra do decembra 2016. stažirala je u grupi za socijalnu inkluziju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. U timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva radila je kao programska asistentkinja, a od juna 2017. ona je koordinatorka za rodnu ravnopravnost i ljudska prava - navodi se u njenoj biografiji na zvaničnom sajtu tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Jovana je bila jedan od najboljih studenata i nikada se nije pozivala na činjenicu da je ćerka nekadašnjeg predsednika Vlade Srbije Zoran Đinđića. Profesori su je opisivali kao veoma savesnu, vrednu i skromnu.

- Jedne godine je kao vrhunski student dobila stipendiju, ali je odbila da je primi. Rekla je da ima novca da plati studije, a da bi stipendiju trebalo da dobije neko kojem je potrebnija - govorili su Jovanini profesori 2013. za „Večernje novosti“ .

1 / 5 Foto: ATA images

Bonus video:

03:41

ZORAN MI SE KLEO U SINA LUKU DA TO NIJE TAČNO! Drašković otkrio najveću tajnu devedesetih ĐINĐIĆ I KOŠTNICA RADILI ZA UDBU?!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.