POSLE TOLIKO GODINA, MISTERIJA RAZREŠENA! OVO JE ŽENA NENADA JEZDIĆA: Rodila mu je ČETVORO dece! (FOTO)
Nenad Jezdić, Foto: Vladimir Sporčić

niste znali

POSLE TOLIKO GODINA, MISTERIJA RAZREŠENA! OVO JE ŽENA NENADA JEZDIĆA: Rodila mu je ČETVORO dece! (FOTO)

Sara Jezdić ne voli svetla reflektora

Objavljeno: 12:34h

Mala je verovatnoća da ćemo pogrešiti ako kažemo da je jedna od najmisterioznijih osoba u Srbiji Sara Jezdić, čiju sliku je prosto nemoguće pronaći na internetu.

Nenad Jezdić
foto: Vladimir Šporčić

Majka je četvoro dece, ali i supruga jednog od naših najpopularnijih glumaca Nenada Jezdića. Iako su u braku dvadeset šest godina, nikada se nije pojavila sa njim ni na jednom javnom događaju.

- Ona ne voli da je spominjem ni po statusu koji uživa u našoj bračnoj zajednici, a kamoli ime da joj izgovorim. Ona je u ovoj priči ja, a ja sam ona. To je suština bračnog života - pojasnio je jednom prilikom Nenad odluku supruge da se ne eksponira.

Venčali su se 1996. godine u manastiru Visoki Dečani, na Kosovu i Metohiji, u prisustvu članova porodice i prijatelja, među kojima su bile i brojne Nenadove kolege. Kum im je bio glumac Rastko Lupulović koji se nedugo zatim zamonašio i postao Ilarion.

1 / 6 Foto: Vladimir Šporčić

- Kada sam rekao „da“, da li u crkvi, pred svedocima, u opštini, sećam se svoje prve pomisli: Sad daj sve od sebe da ovo tvoje “da” nikada ne bude ukaljano - priznao je Nenad, koji važi za uzornog supruga i oca.

Sara i Nenad roditelji su četvoro dece, tri ćerke i sina. Uprkos očevoj slavi, najmlađi Jezdići žive daleko od svetlosti refletkora, pa se njihove slike, baš kao ni njihove majke, nikada nisu našle u medijima.

Nenad Jezdić srpski je pozorišni, filmski i televizijski glumac.

U svom rodnom gradu, Valjevu, završio je osnovnu i srednju. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Član je pozorišta Atelje 212 bio je od 1998. godine, a član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2020. godine. Igra i na drugim pozorišnim scenama.

Osim glumačkog poziva bavi se i proizvodnjom rakije od voća koje je sam zasadio. Osvojio je tri zlatne medalje 2012. godine na 79. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Nagrade i priznanja:

Sterijina nagrada za ulogu u predstavi "Jegorov put", u produkciji Budva grad teatra, 2001.godine

Nagrada za ulogu u predstavi "Nek ide život" na 20. Svečanostima Ljubiša Jovanović

Nagrada "Zoranov brk" za ulogu u predstavi "Leda"

Nagrada za ulogu Lazara u predstavi "Jegorov put" u produkciji Budva grad teatra, kao i za ulogu Aurela u predstavi "Leda" Ateljea 212 na Festivalu "Vršačka pozorišna jesen"​, 2001. godine.

Nenad Jezdić
foto: Damir Dervišagić

Nagrada "Ardalion" za ulogu u predstavi "Divlji med"

Nagrada "Milivoje Živanović" za ulogu u predstavi "Koreni"

Nagrada "Novosadska zlatna arena" za ulogu u filmu "Kordon"

Nagrada "Zlatna mimoza" na Filmskom festivalu u Herceg Novom za ulogu u filmu "Tamna je noć"

Nenad Jezdić je ovo rekao o svom poreklu:

- Jezdići su bili Miletići. Moj čukundeda stigao je na konju u valjevsku čaršiju odnekud iz Hercegovine. Jezdio je na konju pa su ga tako prozvali a neko je od njegovih potomaka posle uzeo to za prezime.

(Espreso/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.