OVO SU PRAVE NAMIRNICE ZA IZNENADNE GOSTE: Snađite se za OČAS POSLA, NEMA POTREBE DA IH SKLANJATE SA STOLA (FOTO)
Foto: youtube/printscreen

vaŽne

OVO SU PRAVE NAMIRNICE ZA IZNENADNE GOSTE: Snađite se za OČAS POSLA, NEMA POTREBE DA IH SKLANJATE SA STOLA (FOTO)

Voća neka ti nikad ne ponestane. Kupuj sezonsko, a jabuke možeš koristiti manje-više uvek; naribane, s malo cimeta i meda biće prava gozba

Objavljeno:

Zbog svakodnevnih obaveza mnogi od nas nažalost nemaju vremena koliko bi možda želeli za pripremu raznih delicija kao što su to nekad radile naše bake, pa se neretko događa da je kuvani ručak za ukućane maksimum koji uspete pripremiti u danu. Nema ništa loše u tome, no uz malo dobre organizacije i ključne namirnice u špajzu puno je lakše reagovati kad imate nekoliko gladnih usta za nahraniti. Uz mudar raspored namirnica i malo mašte začas ćeš im moći prirediti obrok za prste polizati.

Luk, beli luk krompir, batat, mrkva, cvekla, celer, peršun, sve su to osnovne namirnice bez kojih ćeš teško napraviti neko može imalo komplikovanije jelo čija priprema zahteva kuvanje ili prženje.

Pod obavezno u kući trebaš držati dovoljno žitarica. Vrlo su hranjive, lako se uklapaju u razna jela i brzo se pripremaju, mogu biti odličan doručak, ali i vrlo zdrav prilog.

Testenina s batatom

U tvojoj maloj ostavi uvek treba biti mesta za testenine - rezance, makarone, špagete - koje ćeš učas pristaviti i pomešati s onime što ti se u naletu nadahnuća nađe pri ruci: preprženom šunkom, sirevima, pavlakom za kuvanje, bešamelom, po mogućnosti domaćim sokom od paradajza.

Mlečni proizvodi

U frižideru obavezno drži nekoliko vrsta sireva koji mogu stajati duže.

Maslinovo ulje

1 / 10 Foto: Printscreen/Youtube/O Svemu i Svačemu

Negde sa strane neka ti uvek budu flaša suvog belog vina, kakvog aromatičnog vina i vrhunskog crnog

U teglicama uvek drži orašaste plodove koje možeš poslužiti sa sirevima.

Suve smokve, ušećereni i slani bademi

Badem, bademovo ulje i bademovo brašno

Uz salate i testeninu sjajno idu i razne konzervirane ribe

Suhomesnati proizvodi

Neka ti se u frižideru uvek nađe i poneka teglica kiselih krastavaca, paprike ili cvekle.

Voća neka ti nikad ne ponestane. Kupuj sezonsko, a jabuke možeš koristiti manje-više uvek; naribane, s malo cimeta i meda biće prava gozba.

A za kraj, pre rastanka, uvek iz zamrzivača možeš izvaditi sladoled i posuti ga čokoladom i orašastim plodovima, obogatiti kašikom domaćeg džema. Gosti će ti se na odlasku već najaviti za sledeću posetu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.