Kolači, Foto: Vladislav Nosick / Alamy / Alamy / Profimedia
kolači
Slatikiš bez brašna i jaja koji se ne peče: Čokoladne kuglice tope se u ustima, a ko ih jednom proba poželeće opet
Hrskav lokoladni slatkiš bez brašna i jaja postaće vaš omiljeni slatkiš.
Objavljeno:
Čokladne kuglice sa kikirijem postaće vaš omiljeni slatkiš vrlo brzo.
Ovaj dezert ne sadrži brašno, a ni jaja, njegova priprema je veoma jednostavna i mogu da ga naprave i početnici u kuhinji.
Fantastičan spoj kikirikija i čokolade koji svojom hrskavošću mame na još i sigurni smo da nećete moći da se zaustavite kada ga jednom probate.
Sastojci:
- 120 gr šećera
- 100 gr kakaa
- 10 gr vanilin šećer
- 350 ml mleka
- 200 gr maslaca
- 150 gr kikirikija
- 500 gr keksa
- 100 gr mlečne čokolade
- 100 gr crne čokolade
- 25 ml ulja
- 70 gr pečenog kikirikija
Priprema:
- Stavite u šerpu šećer i kakao, pa dodajte vanilin šećer i promešajte.
- Dodajte mleko i promešajte, a onda stavite na ringlu i zagrejte na srednjoj vatri.
- U smesu dodajte iseckan maslac i mešajte.
- Preprecite kikiriki, a onda ga iseckajte i dodajte u šerpu. Nastavite da mešate.
- Izlomite keks u jednoj činiji, pa onda dodajte smesu.
- Kada dobro izmešate, stavite prijanjajujući foliju, pa u frižider na sat vremena da se stegne.
- Iseckajte mlečnu i tamnu čokoladu, pa ih istopite u mikrotalasnoj rerni ili ih stavite u šerpu, dodajte ulje pa ih istopite na ringli.
- Iseckajte pečeni kikiriki i dodajte istopljenoj čokoladi, pa dobro promešajte.
- Izvadite čokoladni kolač iz frižidera, a potom uzimajte smesu kašikom i pravite kuglice.
- Potom ih uvaljajte u smesu od topljene čokolade i kikirikija i ređajte na papir za pečenje.
- Ostavite u frižideru na pola sata.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




