Foto: Arina Habich / Alamy / Profimedia
prijatno
Brži i ukusniji doručak dugo niste imali: Pica mafini nestaju sa tanjira za tren oka, ovo morate probati
Prave se veoma lako i brzo, a možete i da eksperimentišete sa sastojcima.
Objavljeno:
Recept za ove pica mafine je krajnje jednostavan, a dobijate fantastičnu kombinaciju zalogajčića za sve prilike ili čak i iznenadne goste.
Prave se veoma lako i brzo, a možete i da eksperimentišete sa sastojcima zavisno od toga šta najviše volite da jedete ili imate u frižideru, nema greške!
SASTOJCI:
- 4 Jajeta
- So
- 270 g Kisele Pavlake
- 100 ml Ulja
- 1 kašike Kečapa
- 1 kašičica Origana
- 100g oštrog Brašna
- 100 g Kukuruznog Brašna ( može i integralno kukuruzno Brašno,ali i obično)
- 1 kašičica Praška za pecivo
- 200 g stišnjene Šunke
- 100 g Sira (Gauda, Kačkavalj, Trapist…)
ZA PREMAZ:
- Kečap
- Origano
- Sir
PRIPREMA:
- U posudu sjednite pšenično i kukurzno brašno sa praškom za pecivo i origanom.
- Mikserom umutite penasto jaja i so.
- Zatim dodajte kiselu pavlaku, ulje, kašiku kečapa, pa umutite još malo mikserom.
- Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka, pa umutite mikserom, dok ne dobijete ujednačenu masu.
- Kalup za mafine obložite papirnim korpicama i izlite smesu u njih. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 C dvadesetak minuta.
- Zatim preko mafina premažite kečap, pospite sir i origano.
- Vratite u rernu i pecite još 5 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




