Starinsko jelo od kojeg kreće voda na usta: Sastoje imate u kuhinji, svaki zalogaj vraća u detinjstvo
Krompir, Foto: Lars Kastilan / Alamy / Alamy / Profimedia

majstorski

Starinsko jelo od kojeg kreće voda na usta: Sastoje imate u kuhinji, svaki zalogaj vraća u detinjstvo

Ljubiteljima krompira ovaj recept i te kako će se svideti.

Objavljeno:

Krompir volimo jer ga možemo pripremati na razne načine, može se kuvati, peći, pripremiti kao pire, puniti mesom, dodati supama i salatama. A volimo i da samo njega pojedemo, pa za to uvek dobro dođu neki novi recepti i načini ukusnije pripreme.

Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept.

Sastojci:

  • 1 kilogram krompira
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • ulje po potrebi
  • 1 kašika suvog biljnog začina

Priprema:

Oljuštite krompir, isecite ga na kriške, pa skuvajte. Potom luk isecite na rebarca i propržite ga na ulju, sve dok ne omekne.

Umešajte mlevenu papriku i ostavite da se dinsta još minut- dva, uz mešanje.

Dodajte kuvan i dobro oceđen krompir, promešajte i zatim sipajte suvi biljni začin. Mešajte sve dok krompir ne upije začine i ne bude crvenkast.

Može da bude prilog, ali zašto ne i jedino što ćete jesti za ručak.

Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Ona/Krstarica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.