
NEMA BOLJEG!
Drevni recept za kosovsku pitu sa kojim nećete pogrešiti: Ovako su je stare majke pravile, ukus je boli glava!
Ovo je jedini pravi način da se napravi kosovska pita, a reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije
Donosimo vam recept za tradicionalnu kosovsku pitu, odnosno prepeč koji se pravi u mnogim delovima Srbije na različite načine.
Ipak, ovo je jedini pravi način da se napravi kosovska pita, a reč je o jednom od drevnih recepata sa Kosova i Metohije.
Recept:
Na početku umesite testo za pitu od brašna, pune kašike soli i 500ml vode.
Testo podelite na dva dela, pa premažite mašću ili margarinom, kako je vama više po želji.
Koru razvite da bude i na ivici pleha.
Fil napravite od pola kilograma kiselog mleka, 4 jaja i sira.
Izručite smesu na prvu koru i preko nje stavite drugu. Ivice lepo uvijte da fil ne bi izlazio.
Pitu možete praviti i sa zeljem, mesom i kupusom - kako volite.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/ T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!