Ukus koji osvaja: Tradicionalno jelo sada možete spremiti i na ovaj način, nećete se pokajati, nema konkurenciju
Foto: Weyo / Alamy / Alamy / Profimedia

majstorski

Ukus koji osvaja: Tradicionalno jelo sada možete spremiti i na ovaj način, nećete se pokajati, nema konkurenciju

Obradujte najmilije ukusnim ručkom

Objavljeno:

Sastojci

  • 600 g jagnjećeg mesa bez kostiju
  • 300 g pirinča
  • 1 glavicu crnog luka
  • 4 šargarepe
  • 2 dl paradajz soka
  • malo ljute papričice
  • origano
  • peršunov list
  • 20 g putera
  • 2 kašike ulja
  • začin
  • so, biber

Način pripreme

Meso iseći na kocke. Šargarepu očistiti i iseći na kolutove. U puteru i ulju propržiti sitno seckani crni luk, dodati šargarepu i uz stalno mešanje ostaviti pet minuta na vatri.

Zatim izvaditi povrće i u istu masnoću staviti isečenu jagnjetinu na komadiće. Pržiti je da porumeni sa svih strana. Potom dodati luk i šargarepu, sipati paradajz sok, ljutu papričicu, origano, začin, posoliti i pobiberiti, potom poklopiti.

Uz povremeno mešanje i dolivanje vode kuvati pola sata. U međuvremenu skuvati pirinač, ocediti ga, dodati sitno seckani peršunov list, posoliti ga i dobro izmešati.

Pirinač sipati u činiju, a preko njega preliti gotovu jagnjetinu. Služiti toplo.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.