
pun ukus
Starinska torta iz šerpe koja če vas raspametiti: Na kore se stavlja sočan preliv – ali nema fila! (RECEPT)
Ovakvu tortu još niste jeli, čokoladni preliv će vas raspametiti!
Ova torta nema fil, samo sočne prelive da upije koru.
Priprema:
Dva jaja umutiti sa 10 kašika šećera. Dodajte vanilin šećer i umutite dok ne postane penasto. Uz mešanje dodajte deset kašika vode.
Prosejte 12 kašika brašna, jednu kašiku kakao praha i polovinu praška za pecivo direktno u činiju. Mešajte na najmanjoj brzini miksera. Smesu podeliti na dva dela i ispeći obe kore.

Stavite u kalup i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Dok se peče, odvojite ivice kore od pleha. Uklonite papir sa ohlađene kore. Izrežite dva komada kore po sredini kako biste dobili četiri komada.
U šerpu sipajte oko litar mleka. Dodati oko 200 g šećera i 250 g margarina ili putera. Ulijte 200 g čokolade za kuhanje i otopite. Kada se otopi, ugasiti šporet i dodati 250 grama seckanih oraha. Punjenje je gotovo, izuzetno retko, kako i treba.
Kalup obložite papirom za pečenje. Preklopite koru i prelijte vrelim filom, osim poslednje. Prekrijte tortu aluminijumskom folijom i ostavite da se ohladi, najbolje preko noći u frižideru.
Preliv za tortu:
Otopite 80 ml slatke pavlake i 120 g mliječne čokolade. Malo ohladiti i premazati preko kolača.
Isprobajte i recept za starinsku grčku tortu koja će vas oduševiti.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!