preukusno!
OVAJ SLATKIŠ JELI SU VAŠI RODITELJI KAO DECA: Recept koji se prenosi GENERACIJAMA u Srbiji, niko ga NE ODBIJA
Omiljeni slatkiš koji niko ne odbija
Recept je iz kuvara koji je star skoro pola veka, zbog čega je način pripreme pomalo arhaičan. Upravo je to čar!
Pre 50-ak godina pretpostavljalo se da su iskusne domaćice razvile poseban osećaj za procenu, pa fokus nije bio na merenju i temperaturi. Pirinač treba kuvati u mleku na laganoj vatri i povremeno proveravati da li je upio mleko. Naravno, uz nekoliko dodataka, možete ga pretvoriti iz staromodnog doručka u izvanredan desert. U mleko možete dodati mahunu vanile, cimet, rum, kafu, pa čak i otopljenu čokoladu, a zatim umešati suvo voće, orahe, džem, voćne prelive...
Sastojci:
- 100 g pirinča
- 750 ml mleka
- 4 kašike šećera
- prstohvat soli
- voda
Priprema:
Prokuvajte pirinač u vodi tri minuta, pa ocedite. Mleko posolite, stavite na vatru i sačekajte da provri, pa dodajte pirinač. Kuvajte na laganoj vatri dok pirinač ne upije mleko i ne mešajte. U vrući pirinač dodajte šećer i pažljivo promešajte viljuškom da zrna ostanu cela.
Bonus video: Recept za knedle
(Espreso/Trpeza)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!