recept
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM UKUSNIJI NEGO OBIČAN, IDEALAN ZA SLADOKUSCE: Kada se ohladi prava je LETNJA POSLASTICA
Sutlijaš sa čokoladom i korom pomorandže je toliko ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Sutlijaš je jeftini slatkiš koji se nekada često nalazio na trpezi. Bez obzira što je nastao u vreme nemaštine, kada su se domaćicesnalazile sa namirnica koje već imaju, sutlijaš i dalje spada u omiljene poslastice.
Sastojci su jeftini, priprema brza, a ukus fantastičan, a danas možete da pronađete recepte za ovaj slatkiš sa raznovrsnim sastojcima.
Često se služi za doručak, a naš predlog je da dodate čokoladu i koru pomorandže i ne posotoji osoba koja će odbiti.
Sastojci:
1 čaša pirinča
1 l mleka
80 g mlečne čokolade
rendana kora pomorandže
borovnice
Priprema:
Pirinač operite pod mlazom vode, stavite u šerpu i nalijte vodom, tek toliko da ga prekrije. Kuvajte, a kada krene da vri smanjite temperaturu, pa postepeno dolivajte još 100 ml vode.
Neprestano mešajte da se ne zalepi za dno šerpe i ne zagori. Kad sva voda uvri sipajte mleko, opet malo po malo i neprestano mešajte. Kako pirinač bubri, dolivajte još mleka. Kada dobijete gustu smesu, sutlijaš je gotov.
Sklonite sa šporeta i dodajte istopljenu čokoladu i redanu koru pomorandže. Lepo promešajte da se sastojci sjedine, a pre nego što ga sipate u posude ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Ukrasite borovnicama.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!