NAJSOČNIJA PITA BEZ KOJE NE MOŽETE ZAMISLITI JESEN: Obožavaju je svi, a ovako je prave u BANATU - recept
Bundevara, Foto: Printscreen/Youtube/DomaćiRecepti

preukusno

NAJSOČNIJA PITA BEZ KOJE NE MOŽETE ZAMISLITI JESEN: Obožavaju je svi, a ovako je prave u BANATU - recept

Pita bez koje ne možete da zamislite jesen

Objavljeno:

Mnoge domaćice imaju svoj recept za pravljenje pite bundevare i svaka će verovatno reći da je njen najbolji.

Mi vam prenosimo recept koji se decenijama brižljivo čuva u Banatu, a gotovo svi koju su ga isprobali kažu da ne postoji bolji, ukusniji i jednostavniji za pripemu ove pite.

Sastojci:

  • 500 gr kora za pitu
  • 1 kg rendane bundeve
  • dve čaše od 180 ml šećera
  • čaša od 180 ml griza
  • čaša od 180 ml jogurta
  • čaša od 180 ml ulja
  • kesica praška za pecivo
  • kesica cimeta (po želji)
  • šećer u prahu (po želji)
Bundevara
foto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

Priprema:

  1. U činiji pomešajte jogurt, ulje, griz, šećer i prašak za pecivo, pa blago izmešajte varjačom.
  2. Uzmite jednu koru, po njoj kašikom sipajte malo fila, odozgo stavite drugu koru, opet sipajte malo fila, pa stavite oko 150 grama izrendane bundeve.
  3. Ukoliko volite cimet, pospite malo ovog aromatičnog začina preko bundeve. Urolajte pitu, premažite je sa malo fila, pa je spustite u podmazan pleh.
  4. Na isti način utrošite ostale kore i fil.
  5. Od jednog pakovanja kora dobićete osam rolovanih pita.
  6. Pecite na 180 stepeni dok bundevara ne porumeni. Secite na komade, po želji pospite šećerom u prahu i služite.

BONUS VIDEO:Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

03:36

Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.