Bundevara, Foto: Printscreen/Youtube/DomaćiRecepti
preukusno
NAJSOČNIJA PITA BEZ KOJE NE MOŽETE ZAMISLITI JESEN: Obožavaju je svi, a ovako je prave u BANATU - recept
Pita bez koje ne možete da zamislite jesen
Objavljeno:
Mnoge domaćice imaju svoj recept za pravljenje pite bundevare i svaka će verovatno reći da je njen najbolji.
Mi vam prenosimo recept koji se decenijama brižljivo čuva u Banatu, a gotovo svi koju su ga isprobali kažu da ne postoji bolji, ukusniji i jednostavniji za pripemu ove pite.
Sastojci:
- 500 gr kora za pitu
- 1 kg rendane bundeve
- dve čaše od 180 ml šećera
- čaša od 180 ml griza
- čaša od 180 ml jogurta
- čaša od 180 ml ulja
- kesica praška za pecivo
- kesica cimeta (po želji)
- šećer u prahu (po želji)
Priprema:
- U činiji pomešajte jogurt, ulje, griz, šećer i prašak za pecivo, pa blago izmešajte varjačom.
- Uzmite jednu koru, po njoj kašikom sipajte malo fila, odozgo stavite drugu koru, opet sipajte malo fila, pa stavite oko 150 grama izrendane bundeve.
- Ukoliko volite cimet, pospite malo ovog aromatičnog začina preko bundeve. Urolajte pitu, premažite je sa malo fila, pa je spustite u podmazan pleh.
- Na isti način utrošite ostale kore i fil.
- Od jednog pakovanja kora dobićete osam rolovanih pita.
- Pecite na 180 stepeni dok bundevara ne porumeni. Secite na komade, po želji pospite šećerom u prahu i služite.
BONUS VIDEO:Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!