PREUKUSNO
SVI ZNATE IME OVOG KOLAČA, GLAVNA JE ZVEZDA SVIH SLAVSKIH TRPEZA: Stavite OVAJ sastojak i svi će se RASPAMETITI
Bajadera sa plazmom je već nešto sasvim novo na slavskim trpezama, i mnogo je ukusnija od tradicionalne
Ovaj kolač odoleva testu vremena, i uvek su najbolji izbor za slavlja. A ako dodate plazmu i orahe u originalni recept to tek postaje pravo naslađivanje kada je ukus u pitanju.
Znamo da su omiljen izbor za slavu, ali kao jedan od omiljenih sitnih kolača, skroz je u redu da ih pripremite i kada vam se jede nešto slatko. Ove slasne bajadere se takođe prelivaju čokoladom, posle jedne vam ništa neće nedostajati.
Pogledajte recept za pripremu bajadera sa plazmom:
Sastojci:
- 200 ml vode
- 200 g oraha
- 300 g mlevene plazme
- 10 g vanilin šećera
- 100-200 g šećera
- 125 g maslaca (ili margarina)
- 100 g čokolade
- Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
U šerpicu sipajte vodu, maslac, šećer, vanilin šečer. Kuvajte na laganoj temperaturi dok se maslac ne otopi. Sklonite sa šporeta. Dodajte mleveni keks i mlevene orahe. Dobro promešajte. Smesu podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte otopljenu čokoladu i dobro promešajte. Na dno tepsije rasporedite tamnu smesu, pa je poravnajte. Preko stavite svetlu smesu i poravnajte. Na pari istopite čokoladu sa uljem. Prelijte glazuru ravnomerno preko kolača. Sačekajte da se čokolada stegne, pa stavite bajaderu u frižider najmanje 2 sata.
Za detaljan opis pripreme pogledajte video:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!