NIKAD BRŽE NISTE SPREMILI TORTU, A SLADI I HLADI: Osvežavajuća POSLASTICA sa voćem koje NIKO NE ODBIJA (RECEPT)
Torta, Foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet

recept

NIKAD BRŽE NISTE SPREMILI TORTU, A SLADI I HLADI: Osvežavajuća POSLASTICA sa voćem koje NIKO NE ODBIJA (RECEPT)

Osvežavajuća torta sa malinama, brzo se sprema, a još brže jede

Objavljeno: 19:21h

Vreli letnji dani su idealni za ovu neodoljivu tortu koja sladi i hladi!

Sastojci

Za koru:

  • 300 g moto keksa
  • 50 g margarina
  • malo soka od maline

Fil I:

  • 3 kesice krem šlaga od čokolade
  • 2 dl gazirane vode
  • 300 g kisele pavlake
  • 1 manje pakovanje piškota
  • 2 dl soka od maline

Fil II:

  • 3 kesice šlag krema od vanile
  • 2 dl gazirane vode
  • 300 g kisele pavlake
  • Potrebno još:
  • 500 g malina
  • 200 g šećera
  • 1 dl vode
Torka
foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet

Priprema

Staviti u posudu 500 g malina, 200 g šećera i 1 dl vode. Prokuvati samo dok se šećer istopi, pa dobro maline ocediti od soka. Moto keks samleti dodati 50 g istopljena margarina i malo procedjena soka od malina toliko da se smesa umesi. Uzeti pleh za tortu sa obručem obima 26 cm i staviti smesu od keksa i poravnati da napravimo koru za tortu. Napraviti Fil I: Umutiti krem šlag od čokolade sa gaziranom vodom, dodati kiselu pavlaku. Piškote iseckati na veće kocke i preliti sa 2 dl procedjenog soka od malina. Piškote dodati u umućeni šlag, kašikom izmešati i staviti na koru od keksa. Napraviti Fil II: Umutiti beli šlag krem sa gaziranom vodom, dodati kiselu pavlaku. Fil podeliti na dva dela, u jedan deo dodati prokuvane, ohladjene, dobro ocedjene maline. Dobro umutiti mikserom. Fil sa malinama staviti preko fila sa piškotama pa drugi deo bela fila. Tortu ukrasiti rendanom čokoladom.

00:29

Torta od 10 spratova, vatromet na slavlju Kaće i Marka

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.