STARINSKI RECEPT ZA KOH OD GRIZA: 1 namirnica se DODAJE, kuvarice znaju da DAJE MEKOĆU
Koh, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

brza poslastica

STARINSKI RECEPT ZA KOH OD GRIZA: 1 namirnica se DODAJE, kuvarice znaju da DAJE MEKOĆU

Napomena: Ne sipajte odmah ceo litar mleka

Objavljeno: 21:58h

Ako nemate vremena za spremanje slasnih kolača ovaj recept je idealan za vas. Brzo lako i jednostavno se sprema, a o ukusu nećemo govoriti, probajte ga sami.

Koh od griza bez dodatka običnog belog brašna koji menja teksturu kolača osvojiće vaše nepce.

Koh
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Koh od griza je lagan i vazdušast, brzo se priprema, a većina domaćica sve sastojke za pripremu ovog kolača već ima u kući.

Sastojci:

6 jaja

6 kašika šećera

9 kašika griza

kesica praška za pecivo

litar mleka

kesica vanilin šećera

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite mikserom u čvrst sneg. Potom dodajte šećer, pa nastavite da mutite dok se belanca i šećer ne sjedine.

U masu lagano umešajte griz, prašak za pecivo i žumanca, pa sipajte smesu u kalup koji ste prethodno premazali mašću ili uljem i posuli običnim belim brašnom.

Tepsiju stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, pa pecite dok se ivice kolača ne odvoje od tepsije.

Dok se koh peče, pripremite mleko. U šerpu ili lonac sipajte mleko, dodajte mu vanilin šećer i kuvajte dok mleko ne provri.

Vrućim mlekom lagano zalijte ispečen koh i ostavite da se ohladi.

Po želji, koh možete da ukrasite umućenom slatkom pavlakom i dekorišete kakao-prahom.

Napomena: Ne sipajte odmah ceo litar mleka, nego polovinu, pa kada upije vidite da li treba da se dodaje. Kolač malo treba da pliva u mleku.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.