DODAJTE KESICU OVOGA U KOH OD GRIZA I STALNO ĆETE GA TAKO SPREMATI: Domaćice ne znaju da mu to DAJE MEKOĆU
Koh od griza u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

NJAMI

DODAJTE KESICU OVOGA U KOH OD GRIZA I STALNO ĆETE GA TAKO SPREMATI: Domaćice ne znaju da mu to DAJE MEKOĆU

Retko ko može da odoli toj poslastici koja se topi u ustima zbog sočnog preliva.

Objavljeno:

Na kohu od griza su generacije odrasle.

Retko ko može da odoli toj poslastici koja se topi u ustima zbog sočnog preliva.

Koh
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Koh od griza je lagan i vazdušast, brzo se priprema, a većina domaćica sve sastojke za pripremu ovog kolača već ima u kući.

Sastojci:

6 jaja

6 kašika šećera

Koh
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

9 kašika griza

kesica praška za pecivo

litar mleka

Koh
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

kesica vanilin šećera

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite mikserom u čvrst sneg. Potom dodajte šećer, pa nastavite da mutite dok se belanca i šećer ne sjedine.

U masu lagano umešajte griz, prašak za pecivo i žumanca, pa sipajte smesu u kalup koji ste prethodno premazali mašću ili uljem i posuli običnim belim brašnom.

Tepsiju stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, pa pecite dok se ivice kolača ne odvoje od tepsije.

Koh
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Dok se koh peče, pripremite mleko. U šerpu ili lonac sipajte mleko, dodajte mu vanilin šećer i kuvajte dok mleko ne provri.

Vrućim mlekom lagano zalijte ispečen koh i ostavite da se ohladi.

Po želji, koh možete da ukrasite umućenom slatkom pavlakom i dekorišete kakao-prahom.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.