SA 15 JE IMALA TROJKU SA OVIM DASOM, ROĐENOM OCU ŽELELA SMRT: Životna priča GLUMICE nikoga ne ostavlja RAVNODUŠNIM
Nastasja Kinski, Foto: Profimedia

pomera granice

SA 15 JE IMALA TROJKU SA OVIM DASOM, ROĐENOM OCU ŽELELA SMRT: Životna priča GLUMICE nikoga ne ostavlja RAVNODUŠNIM

Pojavom je promenila standarde ženske lepote i postala seks simbol iako nije imala bujne grudi i zanosne obline

Objavljeno: 21:39h

Jedna od najlepših glumica svih vremena Nastasja Kinski, proživela je život prepun detalja koji još uvek intrigiraju javnost.

Mnoge njene filmske uloge, kažu kritičari, bile su više bazirane na telesnom izgledu nego na glumačkom talentu.

Pojavom je promenila standarde ženske lepote i postala seks simbol iako nije imala bujne grudi i zanosne obline. Proslavila se 1981. posterom čuvenog fotografa Ričarda Avedona za koji je pozirala gola "obomotana" zmijom, a kao maloletnica se pojavila naga u filmu "To the devil a daughter".

Nastassja Kinski
foto: Profimedia

1978. pojavila se u erotskom filmu "Stay as you are" sa Marčelom Mastrojanijem. Magazin "Time"je napisao: "Kinski je jednostavno očaravajuća, seksi i duhovna u isto vreme, a sve to sa jednom neizmernom lakoćom.

Skandal koji je upamtio ceo svet

Nastasija je imala samo 15 godina kada je ušla u vezu sa Romanom Polanskim koji je tada imao 43 godine.

U oktobru 1976. u Minhenu Polanski se nakon prve probe Verdijevog "Rigoletta" u produkciji Bavarske državne opere uputio na večeru s jednim nemačkim kritičarom i dve devojke. Po završetku večere, njih četvoro su otišli u njegov hotelski apartman. Reditelj je s jednom od devojaka otišao u krevet, dok je druga zabavljala pozorišnog kritičara.

No, kada se reditelj tokom noći probudio, video je da pomenutog novinara nema, a da devojka s kojom se zabavljao imena "Nasta" spava na fotelji. Probudio ju je i pozvao na seks u troje, na šta je ona bez velikog oklevanja pristala. Kasnije je otkriveno i puno ime te devojke - bila je to Nastasja Kinski, mlada nemačka glumica. Tada je imala 15 godina, a Polanski 43 godine.

Polanski je 1994. godine govorio o tome u intervjuu koji je dao čuvenoj TV voditeljki Dajani Sojer.

Nastassja Kinski
foto: Profimedia

- Bila je mlada i bili smo u ljubavnoj vezi - istakao je.

Sa druge strane, Nastasja je i intervuu koji je dala za magazin "Gardijan" 1999. naglasila je da to nije bila ljubavna veza, već bezazleni flert. Rekla je da je mogla da bude zavedena, ali da do toga navodno nije došlo. U istom intervjuu je rekla da se osećala pored njega veoma cenjeno.

Velika tajna koja se krila

Roditelji su joj se razveli 1968. godine, kada je imala 7 godina, posle čega je oca, nemačkog glumca Klausa Kinskog, retko viđala. Zbog nezavidnog materijalnog položaja, sa majkom je bila primorana da živi u komuni u Minhenu.

Stravične optužbe na račun njenog oca prvo je u javnost iznela njena polusestra Pola, koja je tvrdila da ju je otac seksualno zlostavljao. U jednom intervjuu 2013. Nastasja je negirala da je i ona bila žrtva očevog seksualnog zlostavljanja, ali je priznala da ju je on maltretirao na druge načine, te da je jednom pokušao i da je seksualno napastvuje, ali da nije uspeo.

Nastassja Kinski
foto: Profimedia

- Uvek me je previše dodirivao, držao me je toliko čvrsto uz sebe da sam mislila da ne mogu da pobegnem. U to vreme imala sam četiri ili pet godina i živeli smo u Minhenu. Instinktivno sam prepoznala da to nije zagrljaj oca, već više od toga. On nije bio otac. Čak 99 odsto vremena bila sam prestravljena u njegovom prisustvu. Bio je toliko nepredvidljiv da je porodica živela u konstantnom strahu - rekla je Nastasja.

Jednom prilikom je rekla:

- Uradila bih sve da mogu da ga smestim iza rešetaka doživotno. Drago mi je što više nije živ.

Klaus Kinski preminuo je 1991. godine. Njegova ćerka Pola šokirala je javnost kada je otkrila da je otac počeo da je zlostavlja kada je imala pet godina, a da ju je prvi put silovao kada joj je bilo devet i to se nastavilo do njene 19 godine.

Burne ljubavi

Nastasja ima troje dece iz tri različite veze. Prvo dete, Aljošu, dobila je 1984. godine iz veze sa glumcem Vinsentom Spanom. Samo 4 meseca kasnije, Nastasja se udala za egipatskog reditelja Musa Abrahima, sa kojim je dobila ćerku Sonju, 1986. godine. Brak se raspao u julu 1992. godine.

Nastassja Kinski
foto: Profimedia

Od 1992. do 1995. godine, živela je sa čuvenim muzičkim producentom Kvinsijem Džounsom. Iako su živeli na različitim adresama, par je u vezi dobio ćerku, danas poznatu manekenku Kenju Kinski-Džouns.

1997. godine je imala aferu sa oženjenim priducentom Džonatanom Krejnom, a pored njega bila je povezivana i sa Polom Šrajderom, Robom Louom, Džon Vojtom, Žerard Depardjeom, Dadlijem Murom, Milošem Formanom i Vesom Andersonom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.