U JUGOSLAVIJI OVO JELO JE BILO BROJ 1 NA STOLU: Danas se ne JEDE ČESTO, a nema Srbina koji bi OVOME ODOLEO (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

NJAMIII

U JUGOSLAVIJI OVO JELO JE BILO BROJ 1 NA STOLU: Danas se ne JEDE ČESTO, a nema Srbina koji bi OVOME ODOLEO (RECEPT)

Odličan je "prazan" bez mesa, a ukoliko želite da napravite pravi gurmanski specijalitet možete da dodate suvo meso ili kobasice

Objavljeno: 09:31h

Prebranac je omiljeno jelo koje svi obožavaju, a pravile su ga domaćice širom bivše Jugoslavije. Nikad prostoji recept, a imaćete ručak za nekoliko dana.

Pasulj prebranac bio je nezaobilazan na trpezama širom bivše Jugoslavije. Pored toga što se baš lako pravi, veoma je zasitan, te s toga ne čudi što su nekadašnje domaćice spremale ovo jelo koje je bilo ručak za dva do tri dana. Što se duže pasulj krčka, to će prebranac biti bolji.

Odličan je "prazan" bez mesa, a ukoliko želite da napravite pravi gurmanski specijalitet možete da dodate suvo meso ili kobasice.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Sastojci: 700 gr pasulja 1 veći praziluk 1 veći crni luk ulje začinska paprika tucana ljuta paprika

Prebranac
foto: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE

so, biber lovorov list

Priprema:

Pasulj dobro operite, nalijte vodom, dodajte 2-3 kašike ulja, so, lovorov list i biber. Stavite pasulj da se kuva oko sat vremena. Za to vreme na ulju propržite na krugove naseckan praziluk i crni luk i dinstajte da dobro omekšaju. Dodajte u luk so, začinsku papriku i tucanu ljutu papriku.

Pasulj, Tavče
foto: Printscreen Youtube

U vatrostalnu činiju stavite na dno jedan deo pasulja, pa preko pasulja dinstan luk, pa opet pasulj. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Stavite činiju u rernu na 250 stepeni, još oko sat vremena. Vodite računa da vam ne uvri sva voda iz činije da pasulj ne bi bio previše suv. Ukoliko ima potrebe u toku pečenja dolivajte po malo vode.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.