NJAMI
CELA JUGOSLAVIJA JE OVAKO OVAKO SPREMALA "KLOT" PASULJ: Bez TRUNKE MESA, zaprška krije TAJNU (RECEPT)
Za njegovu pripremu vam nije potrebno neko posebno iskustvo u kuhinji
Stvar ukusa vam predlaže recept kako da najlakše napravite klot pasulj.
Pasulj spada u jedno od najčešće pripremanih jela. Ovo tradicionalno jelo bilo je nezaobilazno i u staroj Jugoslaviji. Tada se najčešće pasulj pripremao bez mesa.
Čuveni klot pasulj bio je čest gost na trpezama porodica u Jugoslaviji. Za njegovu pripremu vam nije potrebno neko posebno iskustvo u kuhinji, a kako se sprema pročitajte u nastavku.
Sastojci:
400 g tetovca
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
so, biber
Za zapršku:
malo masti
1 ili 1,5 kašika brašna
slatka začinska paprika
Priprema:
Pasulj potopite u vodi i ostavite malo da nabubri. Najbolje bi bilo preko noći, ali ako ste zaboravili, može i kraće. Zatim tu vodu prospite. Luk i šargarepu iseckajte sitno i propržite na masti. Dodajte pasulj, nalijte vodu, dodajte lovorov list, so i biber pa ostavite da se kuva nekih 2 sata ili dok zrna pasulja ne omekšaju.
Pred kraj stavite zapršku koju ste napravili tako što ste na malo masti propržili brašno (ne sme da zagori) i dodali slatku začinsku papriku i malo čorbe od pasulja. Kada propržite sipajte u pasulj i još kratko kuvajte.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!