drugačiji je
OVAKO SE SPREMA PLANINSKI PASULJ: Domaćice na ovaj NAČIN NISU kuvale, od sada ćete GA SAMO ovako SPREMATI (RECEPT)
Negde pred kraj kuvanja proso i paradajz pire, kuvati još 15-tak minuta i poklopiti
Ove ukuse retko ko kombinuje, a savršeno se slažu zajedno, planinski pasulj obara sa nogu.
za 4 osobe
250 g pasulja
3 čena belog luka
500 g šampinjona
2 šargarepe srednje veličine
1 crni luk, manji
1 koren celera (manji)
so
biber
aleva crvena paprika
1 šoljica prosa
2-3 supene kašike paradajz pirea
3 lista lovora
Priprema:
Potopiti pasulj preko noći. Iseckati šargarepu, luk i celer i blago propržiti na malo ulja.Iseckati šampinjone na polovine ili četvrtine i zajedno sa iseckanim belim lukom dodati povrću. Posoliti, pobiberiti i pržiti samo nekoliko minuta na jačoj vatri. Dodati crvenu, mlevenu papriku i promešati.Dodati pasulj i lovorov list, naliti sa oko litar vode (ili po proceni), poklopiti i kuvati prema proceni. Mla]em pasulju ne'e biti potrebno vi[e od sat sat i po vremena.Negde pred kraj kuvanja proso i paradajz pire, kuvati još 15-tak minuta i poklopiti.
PRIJATNO!
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!