RETKO KO ZNA DA JE BAŠ ON OTAC SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Ostaćete u ČUDU, svima je POZNATO LICE
Sergej Trifunović, Foto: Filip Plavčić

SAZNAJTE

RETKO KO ZNA DA JE BAŠ ON OTAC SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Ostaćete u ČUDU, svima je POZNATO LICE

U privatnom životu je veoma aktivan oko raznih humanitarnih akcija

Objavljeno: 17:10h

Sergej Trifunović je poznati srpski glumac. Rođen je 2. septembra 1972. godine u Mostaru. Živi i radi u Beogradu. 1993. godine je imao sporednu ulogu Tome Hadžića u filmu „Raj“.

1995. godine je dobio prvu ulogu na velikom platnu u filmu Gorana Paskaljevića, „Tuđa Amerika“. Sergej je bio Lukas, emigrant koji je ostvario američki san. Takođe se pojavio u filmu „Ubistvo sa predumišljajem“ u kome je glumio oficira Krsmana Jakšića.

1 / 6 Foto: Filip Plavčić

U aprilu 2013. godine je gostovao na televiziji B92 u emisiji koja je posvećena „Velikom bratu“ i apelovao je na ljude da se okanu rijalitija i da pomognu devojčici Tijani Ognjanović kojoj je trebala transplantacija srca.

Sergej Trifunović
foto: Zorana Jevtić

2007. godine je u američkom filmu „Sledeće“ („Next“) glumio gospodina Vajta, menadžera Kocku u seriji „Bitange i princeze“ i Branka Radičevića u filmu „Maska“.

2008. godine mu je dodeljena uloga Željka Ražnatovića Arkana u filmu „Turneja“. U američkom filmu „War inc“ je imao sporednu ulogu sina diktatora izmišljene zemlje. Želeo je da glumi u najskupljem srpskom filmu „Sveti Georgije ubiva aždahu“, ali se kreativno mimoišao sa rediteljem Srđanom Dragojevićem.

Sergej Trifunović
foto: Filip Plavčić

2009. godine je tumačio uloge Benija u srpsko-američkom filmu „Srpski ožiljci“ („Serbian scars“) i porno producenta Vukmira u „Srpskom filmu“. Počeo je snimanje serije „Ono kao ljubav“ u kojoj je bio Džoni, konobar i muzičar u pokušaju.

Sergej Trifunović
foto: Filip Plavčić

Sergej i njegov mlađi brat Branislav su talenat za glumu nasledili od oca Tomislava koji se takođe bavio ovom profesijom. Majka Slobodanka je pravnica. Odrastao je u Kruševcu i Užicu, a 1990. godine je upisao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Nakon četiri godine je diplomirao, a 2009. godine je postao asistent na katedri za glumu. Studirao je sa Natašom Ninković, Nebojšom Glogovcem i Vojinom Ćetkovićem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.