UPRAVO SAOPŠTENO: Umro POZNATI GLUMAC, nacija u ŠOKU
Glumac, Foto: Printscreen/Youtube/Dennis Jennings

TUGA

UPRAVO SAOPŠTENO: Umro POZNATI GLUMAC, nacija u ŠOKU

Kolege se emotivnim porukama opraštaju od njega

Objavljeno: 17:47h

Napustio nas je veliki i poznati glumac.

Njegove uloge ćete pamtiti ceo život.

Kolege se emotivnim porukama opraštaju od njega.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Dennis Jennings

Glumac i komičar Dagi Braun preminuo je u 82. godini, saopšteno je.

Ovu vest je objavio agent Li Morgan preko Tvitera, na kome je pisalo: „Teška srca delim vest da je veoma talentovani komičar i glumac Dugi Braun preminuo jutros sa svojom suprugom Džeki pored sebe. Kakva čast je trebalo da radim sa Dagijem. Rođeni zabavljač koji je voleo svoju profesiju. RIP Dugi Braun. Volimo te i pozdravljamo."

Braun je bio najpoznatiji po pojavljivanju u The Comedians i Coronation Street. Poslednji put je igrao Teda Spira u priči iz 2022. godine u kojoj su lik slučajno ubio Fej Vindass (Eli Lič) i Ema Bruker (Aleksandra Mardel) u saobraćajnoj nesreći.

Dagi Braun
foto: Printscreen/Youtube/Dennis Jennings

Par je udario Teda dok je bio na času vožnje, i iako je u početku bio dobro, kasnije je preminuo. Priča je pokrenula veliku priču za Faie koja se brisala peškirom od krivice.

Zanimljivo je da Ted nije bio njegov jedini lik Kori, a glumac je takođe igrao Džordža Frimana 1997. i Bernija Blekmana 2004. godine.

Čuveni komičar Tomi Kenon odao je počast Braunu, podelivši preko Tvitera: „Stvarno je tužno čuti o smrti Dagija Brauna. Počivaj u miru druže, kako smešan smešan čovek – misleći na sve svoje prijatelje i porodicu

Dagi Braun
foto: Printscreen/Youtube/Dennis Jennings

Glumac Nil Hurst je dodao: „Izuzetno je tužan čuti da je moj stari prijatelj Dagi Braun preminuo. Jedan od mojih prvih televizijskih poslova bio je sa Duggiejem 1997. godine i imao sam sreće što sam se od tada pojavio u toliko emisija s njim. Iskreno jedan od najlepših i najsmešnijih momaka u poslu. Tužan dan.

Ben Goffe, glumac, prokomentarisao je: „Tužno je čuti o smrti divnog stripa, Dagija Brauna. Imao sam sreću da nastupam sa njim u Brick Lane Music Hall-u i da ga upoznam kao brata vodenog pacova, kao i da služim pod njega kao Kralja Pacova. Šalje puno ljubavi svojoj ženi, porodici i prijateljima."

Braun se takođe pojavio u filmu Kesa Kena Louča iz 1969. godine, gde je igrao mlekara - njegova sestra Lin Peri je glumila glavnu majku.

Takođe je imao i druge uloge u Bi-Bi-Sijevoj kući od karata, Brooksidu, Debeli prijatelji, Hotelu Vavilon, Sva stvorenja velika i mala, Minder i Bil.

Dagi Braun
foto: Printscreen/Youtube/Dennis Jennings

Dagi je glumio u nizu humorističnih emisija tokom svoje karijere, uključujući lagani zabavni program The Good Old Dais od 1971. do 1980. i The Comedians Televizije Granada.

Glumio je kao laboratorijski tehničar Fil Strong u detektivskoj seriji The Enigma Files 1980-ih, a pojavio se u humorističnoj seriji The Glamour Girls.

'Topao, skroman, prizemljen čovek Bio sam potpuno oduševljen kako je mogao da pretvori svoj talenat iz stand-up-a u glumu", izjavio je kolega.

Dagi Braun
foto: Printscreen/Youtube/Dennis Jennings

Dagi je takođe imao uloge u serijama uključujući Sva stvorenja velika i mala, Heartbeat, Hotel Babilon, EastEnders, Holbi Citi, Mi Brother's Keeper, The Glamour Girls, The Good Old Dais, House of Cards i Still Open All Hours.

Imao je i brojne scenske uloge, uključujući glavnu ulogu Budala u Šekspirovom Kralju Liru na nacionalnoj turneji Northern Broadsides Theatre Compani.

Dagi Braun
foto: Printscreen/Youtube/Dennis Jennings

Godine 2002. takođe se pojavio uz Martina Klaunsa i Kili Houz u trileru A Is For Acid, koji je zasnovan na životu serijskog ubice Džona Džordža Hejga.

Dagi je takođe glumio u Ve Are Three Sisters prema romanu Antona Čehova koji istražuje živote sestara Bronte, a takođe je preuzeo ulogu gospodina Bua u komičnoj predstavi Džima Kartrajta Uspon i pad malog glasa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.