Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter/NEXTA

REŠENA MISTERIJA

OTKRIVENO ŠTA ZNAČE MISTERIOZNA SLOVA NA RUSKIM TENKOVIMA: Oglasilo se ministarstvo odbrane (FOTO)

Dosta se speulisalo o značenju latiničnih slova „Z“ i „V“

Objavljeno: 03.03.2022. 09:13h

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je na zvaničnom nalogu na Instagramu fotografije sa objašnjenjem slova kojim su obeležene jedinice ruske armije i koje učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

Dosta se speulisalo o značenju latiničnih slova „Z“ i „V“. U početku su kružile informacije da su slovima obeleženi različiti „talasi“ ruskih snaga, potom i da označavaju posebne jedinice, a rusko ministarstvo je pomalo kriptičnom objavom objasnilo šta se krije iza slova.

Na fotografiji sa velikim latiničnim slovom „Z“ piše – „Za pobedu“. Slovo „V“ je našlo svoje mesto u rečima „Snaga je u istini“ (Sila „V“ pravde), ali i u motu „Zadatak je ispunjen“ (Zadača vыpolnena).

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Sve informacije u vezi sa situacijom u rusiji pratite na našem blogu.

(Espreso/Telegraf.rs)