Cene plemenitih metala beleže snažan rast zbog napada Rusije na Ukrajinu - cena zlata blizu istorijskog maksimuma
Foto: Promo

KAPITALRS

Cene plemenitih metala beleže snažan rast zbog napada Rusije na Ukrajinu - cena zlata blizu istorijskog maksimuma

Cena sirove nafte je porasla više od 10% samo u proteklih pet radnih dana premašivši nivo od 100 dolara

Objavljeno:

Rat u Ukrajini je postao najvažniji faktor koji utiče na kretanja na finansijskom tržištu. Cena zlata je blizu istorijskog maksimuma, jer se sve više investitora okreće ka ovom plemenitom metalu koji se smatra sigurnom investicijom koja zadržava svoju vrednost (i) u kriznim vremenima.

Investiciono društvo „KapitalRS“, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom zlata preko interneta (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremio je besplatan vodič „Kako trgovati cenom zlata online”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

Pored zlata, cene sirove nafte, srebra, paladijuma, platine i gasa su takođe u porastu.

Cena sirove nafte je porasla više od 10% samo u proteklih pet radnih dana premašivši nivo od 100 dolara što je najviše u poslednjih osam godina. Proizvodnja nafte u Rusiji će verovatno opasti zbog (potencijalnih) sankcija koje bi direktno mogle biti uvedene i ruskom energetskom sektoru. Kanada, četvrti proizvođač nafte u svetu, najavila je da će uvesti sankcije na uvoz ruske nafte, a raste pritisak i na SAD i druge zemlje da isto učine.

Paladijum je dostigao najvišu cenu u poslednjih šest meseci jer je Rusija najveći svetski proizvođač paladijuma. Izvoz ovog izuzetno dragocenog metala će se verovatno suočiti sa sličnim problemima kao i izvoz energenata. Slično je i sa platinom čija cena takođe ubrzano raste, jer Rusija zauzima drugo mesto po proizvodnji u svetu.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

Rat koji se dešava u Evropi bi mogao postati sve intenzivniji, ukoliko se brzo ne ostigne bilo kakav mirovni sporazum ili primirje, a uvođenje novih sankcija Rusiji bi moglo dodatno da pogura cene plemenitih metala na više.

Izvori: Marketwatch, Bloomberg

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.