Salata, Foto: Profimedia

odlična ideja za slavsku trpezu

IDEJA ZA SLAVSKO PREDJELO - PEČURKE OD KUVANIH JAJA: Bez puno truda, jednostavno i brzo, od 5 sastojaka

Gosti će se odmah razgrabiti, a svaka slavska trpeza izgledaće fantastično. Ljuske od jaja nemojte da bacate nego ih iskoristite za čišćenje vašeg doma

Objavljeno: 06.12.2021. 19:03h

Preslatko predjelo u obliku pečuraka biće apsolutni hit na svakoj slavi. Pravi se od kuvanih jaja i paradajza, nikad lakše i prostije. Napunite ih smesom od majoneza, sira i žumanaca za potpuni užitak. Dok se jaja kuvaju vi sve pripremite i posle vam je potrebno samo još 5 minuta da sve napravite.

Gosti će se odmah razgrabiti, a svaka slavska trpeza izgledaće fantastično. Ljuske od jaja nemojte da bacate nego ih iskoristite za čišćenje vašeg doma.

Sastojci:

6 jaja

6 paradajza

70 g sira

1 čen belog luka

1-2 kašike majoneza

Priprema:

Jaja skuvajte, pa ih očistite. Isecite vrh i izdubite žumance. U činiji pomešajte žumance, rendani sir, mleveni beli luk i majonez. Napunite belanca dobijenom smesom, pa poređajte na tanjir koji ste obložili salatom, okrenuto na dole. Paradajzu isecite vrh i izdubite. Napunite smesom kojom ste punili belanca i stavite preko njih. Majonezom napravite tačke.

(Espreso / Stvar ukusa)