SVI ĆE VAS PITATI ZA RECEPT OVIH POSNIH JELA: Salate su neodoljive, zdrave i preukusne, a prave se BRZO i LAKO
Ilustracija, Foto: Profimedia

OVO MORATE PROBATI!

SVI ĆE VAS PITATI ZA RECEPT OVIH POSNIH JELA: Salate su neodoljive, zdrave i preukusne, a prave se BRZO i LAKO

Sa ponosom vam predstavljamo neodoljive posne salate. Obožavaćete ih i verovatno pripremati i van posta

Objavljeno:
  • 9

Božićni post uveliko je počeo. Neke domaćice već razmišljaju o slavskoj trpezi, a drugima manjkaju ideje. Sa ponosom vam predstavljamo neodoljive posne salate. Obožavaćete ih i verovatno pripremati i van posta

Posna ruska salata

Potrebno je:

200 g graška

200 g krompira

200 g šargarepe

200 g kukuruza šećerca

kapar po želji

konzerva tunjevine

200-300 g posnog majoneza

kašika senfa

limunov sok

vlašac

so i biber

Priprema:

Posebno obariti krompir, šargarepu, šećerac i grašak. Ohladiti, sitno iseckati, spojiti, posoliti i sastaviti sa posnim majonezom, senfom i sokom od limuna po želji. Dodati tunjevinu, kapar i ostale sastojke. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.

Krompir salata u malo drugačijem odelu

Potrebno je:

kilogram krompira

dve glavice crnog luka

dva čena belog luka

šargarepa

rotkvice

ulje

peršun

susam

sirće

začini

Priprema:

Krompir prvo operite, a zatim skuvajte u ljusci. Dok je još topao ogulite ga i isecite na kolutove. U blender stavite šargarepu, crni i beli luk i isitnite. Dodajte sirće, peršun, ulje i susam i rotkvice nasečene na kolutove. Dobro izmešajte sastojke i prespite u posudu za služenje. Na kraju dekorišite listovima svežeg peršuna.

Pasulj salata

Potrebno je:

beli pasulj

crveni pasulj

bejbi spanać

crveni luk

šargarepa

jabukovo sirće

peršun

kašika belog vina

beli luk

malo zelene, sveže paprike

so i ulje

tucana paprika po želji

Priprema:

Pomešati crveni i beli pasulj koji ste prethodno skuvali u razmeri koja vam odgovara. Dodajte izblendiranu šargarepu, bejbi spanać, sitno iseckan crveni luk i sitno seckanu zelenu papriku. Odvojeno pomešajte ulje, malo suvog peršuna, jedno do dva čena belog luka, veću kašiku belog vina i jabukovo sirće. Po želji dodajte i tucanu papriku.

Salata sa dagnjama i testeninom

150 grama dagnji

150 g testenine po izboru

crne masline

čeri paradajz

belo vino

biber

maslinovo ulje

beli luk

limun

Priprema:

Skuvajte testeninu sa dosta soli i dodajte belo vino. Dagnje prokuvajte kratko, a zatim ih propržite na maslinovom ulju. Dodajte beli luk, testeninu i biber. Kada se sve ohladi, ubacite, rukolu, čeri i crne masline. Na kraju dodajte i limun u srazmeri koja vam odgovara.

Lažni "valdorf"

Priprema:

dve jabuke

štapići celera

kašika seckanih oraha

malo praziluka, tanko secenog

malo badema

posni majonez

Priprema :

Jabuku narendajte i pomešajte sa sitno seckanim celerom i prazilukom. Dodajte seckane orahe i bademe, so i biber. Na kraju ubacite nekoliko kašika posnog majoneza i ostavite da se ohladi.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media