KOLIKO ČESTO TREBA DA SE PERE ODEĆA? Stručnjaci objasnili sve do DETALJA (VIDEO)
Pranje, Foto: Profimedia

pažnja

KOLIKO ČESTO TREBA DA SE PERE ODEĆA? Stručnjaci objasnili sve do DETALJA (VIDEO)

Ako radite od kuće, verovatno ćete moći da nosite istu odeću četiri dana, osim ako se, naravno, mnogo znojite

Objavljeno:

Ako je proces pranja odeće svakodnevni zadatak za koji smo uvereni da smo ga godinama savladavali, očigledno postoji pravi način. Da li perete odeću posle svake upotrebe? Ili samo stoji na toj jednoj stolici?

Novi TikTok video otkrio je koliko često treba da perete sve, od majica do odeće za spavanje, a istovremeno pazite da se to radi na održiv način jer jedno pranje može da potroši 15 do 45 litara vode, navodi The Sun. Dermatolog Annie Gonzalez. na društvenim mrežama poznatim kao @brightli.eco, podelila je video u kome je objasnila da ako ne peremo dovoljno često odeću mogu da se jave razna neprijatna stanja kože, poput bubuljica ili osipa koji svrbi.

„Naša koža ponovo upija svo ulje na našoj odeći, a ulje začepljuje pore i izaziva akne na telu“, objašnjava Gonzales, što dovodi do konačnog pitanja – koliko često perete odeću da biste sprečili rast bakterija?

Ako radite od kuće, verovatno ćete moći da nosite istu odeću četiri dana, osim ako se, naravno, mnogo znojite. Predmeti, poput čarapa i donjeg veša, koji su u veoma direktnom kontaktu sa kožom, potrebno je češće prati. Jedini izuzetak su grudnjaci - moraju se oprati tek nakon što ih nosite do četiri puta.

Ostale svakodnevne komade odeće treba staviti u mašinu za veš nakon drugog ili trećeg nošenja. Ovo uključuje haljine, kratke hlače i pantalone. Isto važi i za odeću za spavanje - Gonzales preporučuje da operemo pidžamu posle treće upotrebe.

(Espreso/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.