Tortilje, Foto: Mehmet Çetin / Alamy / Profimedia
prijatno
Brzinska tortilja, nema kuvanja i prženja, a svaki zalogaj je uživanje: Odmah zapišite recept, nećete se pokajati
Lagano, ukusno i zasitno, taman da pregurate vreo dan.
Objavljeno: 07.07.2025. 21:47h
Bojana Savić
Kad u stanu vri kao u ekspres loncu, a stomak ipak traži svoje — nema boljeg rešenja od ove tortilje. Nema kuvanja, nema prženja, nema znojenja nad šporetom. Samo malo urnebesa, svežeg povrća i gotova stvar! Lagano, ukusno i zasitno, taman da pregurate vreo dan.
Sastojci:
- 1 velika tortilja (kupovna, pšenična ili integralna)
- 1-2 kašike urnebes salate
- Par kolutova paradajza
- Nekoliko listova zelene salate
- Par traka sveže paprike
- Malo rendane šargarepe
Po želji: kuvano jaje ili malo sira (feta, kravlji, kačkavalj)
Priprema:
- Tortilju kratko zagrejte u tiganju ili na plotni, da omekša.
- Premažite je urnebesom.
- Na jedan kraj ređajte redom: paradajz, paprika, šargarepa, salata i eventualno jaje ili sir.
- Uvijte pažljivo kao palačinku i presečete po dijagonali.
Bonus video:
(Espreso/Ona/prenosi:B.S.)