odličan
Bolji i ukusniji rižoto u životu nećete probati! Kažu da je zvezda trpeze, a jede se i za vreme posta
Idealan je kao prilog uz meso ili ribu, a tokom posta postaje zvezda trpeze.
Ovaj rižoto u nastavku je savršena kombinacija sočnog povrća i kremaste teksture, a tajna je u minimalnom mešanju!
Idealan je kao prilog uz meso ili ribu, a tokom posta postaje zvezda trpeze.
Naučite kako da pripremite ovu fantastičnu poslasticu koja će Vas oduševiti!
Potrebno
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 manji krompir
suvi začin
ml biber
peršunov list
ulje
Način pripreme
Na ušlju propržiti seckan crni luk i na kockice šargarepu. Kad luk postane staklast dodati krompir na kockice /može i seckana paprika i tikvica koren celera sve po želji.
Dodati suvi začin ml biber po želj ili ml. papriku ili tucanu. Naliti vodom da ogrezne i poklopiti smanjiti na minimum i kuvati 20-30 minuta da tečnost ispari,
Pred kraj dodati po želji seckan oljušten paradajz i peršunov list . Kad terčnost ispari i rižoto postane gust i kremast isključiti.
Ne sme se nikako mešati Služiti kao prilog uz meso ili ribu mi ga za vreme posta jedemo samostalno uz neku čorbicu...
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!






