Srpkinje će poludeti za ovim receptom: Kremasta torta od samo 3 sastojka topi se u ustima, ne peče se i uspeva uvek
Poslastica, Foto: Geoffrey Swaine / Shutterstock Editorial / Profimedia

slatko uživanje

Srpkinje će poludeti za ovim receptom: Kremasta torta od samo 3 sastojka topi se u ustima, ne peče se i uspeva uvek

Nema prijatnog leta bez kremastih, hladnih poslastica, a ova superbrza torta je verovatno najjednostavnija za koju ste čuli.

Objavljeno:

Visoke letnje temperature uvek podrazumevaju dve stvari: treba nam nešto hladno i ne pada nam na pamet da uključujemo rernu kada želimo da se zasladimo.

Upravo te dve stvari spaja ova sladoled-torta, krajnje jednostavan dezert od napolitanki i šlaga, kojima se dodaje samo još čokoladni krem.

Ovaj osnovni recept možete obogatiti po svom ukusu, ali verujte nam – to nije neophodno da se zasladite i rashladite!

Sastojci:

  • 250 g slatke pavlake za šlag
  • 2 kašike čokoladnog krema
  • 300 g napolitanki

Priprema

  1. Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete šlag, pa dodajte čokoladni krem i mutite još malo, dok se ne sjedini.
  2. Podmažite uljem kalup za tortu, pa ga obložite prozirnom folijom.
  3. Namažite po dnu kalupa 1/4 pripremljenog šlaga, poravnajte, pa poređajte napolitanke preko. Namažite novi sloj šlaga, ponovo ređajte napolitanke i tako ponavljajte sve dok ne potrošite materijal.
  4. Stavite u frižider na dva sata, da se stegne.
  5. Potom preklopite tacnom, pa okrenite torticu i skinite prozirnu foliju.
  6. Po ukusu, ukrasite topljenom čokoladom, čokoladnim mrvicama, mlevenim orašastim plodovima itd.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/T.R.S./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.