Omlet, Foto: Printscreen/Youtube/ KAZAN

donosimo

RECEPT ZA JAPANSKI OMLET SAMO ZA ONE KOJI ŽELE SMRŠATI: Stopostotno je ZDRAVO, A UKUSNO

U receptu su korištena 3 cela jaja + 3 belanaca. Možete i manje žumanaca ako želite

Objavljeno: 26.05.2023. 06:30h

Obrok se zove "Japanski Omlet". Omlet je idealan za doručak, dijetu i za svakog ko želi biti fit a da pri tome, unese u organzam nesto 100% prirodno i zdravo.

Spremi21Komentiraj

Podijeli

Sastojci

za 2 osobe

6 kom jaja

1 kom crvena paprika

1 kom zelena parika

kašika soja sosa

1 kašika susam

malo soli

malo bibera

Priprema

foto: Printscreen/Youtube/ KAZAN

1.

Potrebni sastojci:

Mozete dodati mladog luka , šargarepu seckanu na kockice...

U receptu sam koristio 3 cela jaja + 3 belanaca. Mozete i manje žumanaca ako želite.

2.

Paprike, samo sitno iseckali.

3.

Sve sastojke, so dodali u našu posudu gde cemo ih sjediniti, mutilicom..

4.

Mutimo sastojke..

5.

Dodajemo, malo maslinovogulja, kao na slici..

Sve zavisi, kakav Vam je tiganj. Ako se lepi, onda više ulja.

6.

Ulje razmazujemo četkicom.

7.

E sada, ovde Vam pokazujem kako da pravite omlet. Japanci imaju tiganj u obliki kvadrata ili pravougaonika i to mozemo izvesti i na okruglom tiganju ;)

Sipamo smesu kao da pecemo palačinke

( tanak sloj).

Susam, posipamo po smesi kako bi dao šmek-ukus, jelu..

8.

Preklapamo levu stranu i desnu.

9.

Zatim, rolamo.

10.

Prvi, osnovni rolat je gotov i vraćamo ga unazad kako bi nastavili da ga uvećavamo.

11.

Vratili smo rolat i dodajemo opet smesu, toliko da pokrije tiganj.

12.

Drugo prelivanje je spremno za ponovno motanje..

13.

Rolamo

14.

Završnica omleta :)

15.

Prijatno !

(Espreso/Coolinarka)