Bamija u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/Moj Kutak

ZA RUČAK

BOSANCI SE DAVE U OVOM SPECIJALITETU: Tradicionalno JELO koje će vas NATERATI da ga SPREMITE

Domaćice imaju svoju caku sa receptom, a vi ćete ga odmah zapisati

Objavljeno: 30.03.2023. 17:15h

Bamija je jelo koje se sprema širom Bosne i Hercegovine.

Domaćice imaju svoju caku sa receptom, a vi ćete ga odmah zapisati.

Dosta podseća na gulaš, a ako ga volite sigurni smo da će vam se dopasti i ovaj recept koji se baš lako sprema. Za pripremu možete da koriste bilo koju vrstu bamije, a ako se odlučite za suvu samo je kratko skuvajte pre dodavanja u jelo.

Sastojci:

500 g telećeg mesa (od buta)

700 g bamije

foto: Printscreen/Youtube/Moj Kutak

1/2 svežeg limuna

20 ml ulja

1 crni luk

2 veća paradajza

FOTO: Printscreen/Youtube/Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/Moj Kutak

so, biber, slatka mlevena paprika

2 kašike paradajz paste

Priprema: Isecite meso na kokckice, pa propržite na malo ulja, a onda dodajte i sitno seckani crni luk. Mešajte i pržite dok i luk ne bude gotov. Bamiju prelijte limunovim sokom.

foto: Printscreen/Youtube/Moj Kutak

U meso dodajte paradajz isečen na kockice, pa kada pusti sok posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom i dodajte paradajz pastu. Krčkajte na laganoj vatri još 10 minuta. Zatim dodajte bamiju, pa sve lagano promešajte. Sipajte toplu vodu da prekrije bamiju i meso, pa poklopite, smanjite temepraturu i ostavite da se krčka još 20 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)