OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA JUNEĆI GULAŠ IZ KOTLIĆA: 1 NAMIRNICA daje PIKANTAN UKUS, topi se u USTIMA
Juneći gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

preukusno

OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA JUNEĆI GULAŠ IZ KOTLIĆA: 1 NAMIRNICA daje PIKANTAN UKUS, topi se u USTIMA

Gustinu određivati dodavanjem provrele vode, a slanost podešavati samo suvim biljnim začinom

Objavljeno:

Napravite juneći gulaš u kotliću.

Sastojci

Potrebno je:

2 kg junećeg mesa

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

200 g dimljene slanine

3 srednja struka praziluka

1 srednji celer

3 veće šargarepe

Juneći gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

2 ljute paprike

4 kašike masti

2 kašike suvog zacina

2 dl belog vina

1/2 l kuvanog paradajza

1 kašika bibera

Juneći gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema

Zagrejati mast pa u nju dodati iseckanu slaninu i blago propržiti.

Na svakih 10 minuta dodavati izrendano povrće. Celer, šangarepu, iseckan praziluk.

Iseckano juneće meso na kocke dodati da se prodinsta 20 minuta.

Zatim preostale sastojke sipati u kotlić pa kuvati dok meso ne omekša. Ljuta paprika se stavlja prepolovljena, kada kotlić dođe u fazu kuvanja jer je kasnije vadim kada postigne dovoljnu ljutinu, (odlučuju gosti).

Gustinu određivati dodavanjem provrele vode, a slanost podešavati samo suvim biljnim začinom. Prijatno.

(Espreso / Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.