OVO JE TRADICIONALNI KOLAČ KOJI SE SPREMA UOČI USKRSA: Svaki Srbin ga mora imati na stolu (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

OVO JE TRADICIONALNI KOLAČ KOJI SE SPREMA UOČI USKRSA: Svaki Srbin ga mora imati na stolu (FOTO)

Napomena: Ako nemate ove sekače, a recimo imate okrugli od lima, stisnite jedan kraj sekača i dobićete sekač jajastog oblika

Objavljeno:

Potrebno je:

250 g maslaca

450 g brašna

100 g šećera

1 vanil šećer

1 jaje

1 žumance

1/3 kesice praška za pecivo

I još treba:

fondan u raznim bojama (Recept za fondan)

sekači

marmelada od kajsija

Uskrs
foto: Profimedia

Izmiksati maslac, šećer, vanilin šećer, jaje i žumance. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i rukama umesiti testo. Pripremljeno testo uviti u rastegljivu foliju i ostaviti u frižideru 1 h .

Na pobrašnjenoj radnoj površini testo razvući na 5 mm, zatim sekačima u obliku jajeta i zeca iseći testo. Slagati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C 13-14 minuta. Kolače ostaviti da se malo prohlade u plehu zatim ih prebaciti na žicu da se skroz ohlade.

Svaki kolačić premazati marmeladom. Najbolje ćete to uraditi sa četkicom sa kojom inače premazujete testa, itd. Fondan razvući tanko i istim sekačima iseći jaja i zeke.

Jaja ukrasite cvetićima i drugim šarama po želji, a zekama dodajte oči i brkove. U pripremu i dekorisanje ovih kolačića obavezno uključite i decu.

(Espreso/minjina-kuhinjica.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.