Mapa kretanja Mateja Periša, Foto: Printscreen, Emilija Jovanović

tuga

REKONSTRUKCIJA KRETANJA TELA KOJE BI MOGLO DA BUDE MATEJEVO: Pojavila se MAPA, PRETUŽNO! (FOTO)

Mateja su kamere poslednji put zabeležile kod restorana "Savanova" na Promenadi gde je dotrčao iz kluba "Gotik". Tu se nesrećnom mladiću izgubio svaki trag

Objavljeno: 18.05.2022. 16:30h

Danas je u medijima odjeknula tužna vest da je kod Ada Huje nađeno telo muškarca čija se odeća poklapa sa onom koju je u vreme nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Instagram stranica koja je gotovo svih 5 meseci od nestanka mladog Splićanina pratila svaku informaciju, pa i najsitniji detalj u vezi sa mladićem, danas je objavila i mapu kretanja Mateja Periša u noći nestanka.

Naime, oni su objavili mapu na kojoj je prikazana cela putanja kojom se kretao Matej od kluba "Gotik", pa dp Ada Huje gde je pronađeno telo za koje se sumnja da pripada nestalom Splićaninu.

Mateja su kamere poslednji put zabeležile kod restorana "Savanova" na Promenadi gde je dotrčao iz kluba "Gotik". Tu se nesrećnom mladiću izgubio svaki trag, a onda je signal njegovog telefona registrovan kod Velikog ratnog ostrva. Na kraju, danas je telo za sada nepoznate muške osobe isplivalo kod Ada Huje.

Pogledajte kako to izgleda.

Mapa kretanja Mateja Perišafoto: Printscreen/Instagram/pronadjimomatejaperisa

Inače, osim mape je objavljena i do sada neviđena fotografija Nenada Periša i Mateja Periša.

Matej Periš i Nenad Perišfoto: Printscreen/Instagram/pronadjimomatejaperisa

Podsetimo, na pronađenom telu su iste patike, majica, farmerke teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu, što odgovara opisu garderobe koju je imao nestali Periš na sebi.

Upravo telefon u džepu objašnjava potencijalni signal s mobilnog telefona Mateja Periša nakon što mu se izgubio svaki trag pred proslavu Nove godine. Kako je tada javljeno iz policije, ali i prema izjavama Matejevog oca Nenada Periša, kratko je uhvaćen signal mobilnog telefona kod Velikog ratnog ostrva.

Ako pogledamo mapu, i ukoliko je Matej Periš zaista nestao u vodama Save kod Beton hale gde je poslednji put viđen, onda je jasno zašto je signal uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva, a kasnije struje odnelo telo niz Dunav do Ada Huje.

FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Emilija Jovanović
FOTO: Uroš Arsić
FOTO: Uroš Arsić

Još uvek se čeka zvanična potvrda identifikacije tela izvučenog danas iz Dunava, a trenutno se radi DNK analiza kako bi se što pre došlo do odgovora.

Podsetimo, nakon tužne vesti sa velikom teskobom u glasu Nenad Periš, otac Mateja Periša je izdvojio nekoliko minuta da porazgovara sa novinarima. Kaže, policija iz Srbije ga je jutros oko 10 sati kontaktirala i saopštila mu najtežu vest.

- Poslali su mi poruku i rekli da su pronašli telo i da odeća odgovara Mateju. Takođe, rekli su da se mora sačekati i DNK analiza kako bi se ustanovilo da li je to sigurno on, a ona ne može biti gotova odmah - kaže Nenad Periš.

Sa bolom u glasu, otac Mateja Periša kaže da je dugo ipak čekao radosnu vest, da se uporno nadao da će Matej biti pronađen živ...

- Informacija je došla posle 139 dana. Došla je bolna vest, grozna... Iako je prošlo toliko vremena mi smo čekali da nam se saopšti srećna vest - da je nađen Matej živ... Ali, istina je drugačija i moramo je prihvatiti - kaže nesrećni otac.

Bonus video:

(Espreso)