NENAD PERIŠ RASPLAKAO SRBIJU I REGION, ODGOVOROM NA PITANJE: Da li odeća mladića iz Dunava odgovara sinu Mateju!
Matej Periš/Nenad Periš, Foto: Printscreen/facebook, Printscreen/Prva TV, Printscreen

da li je u pitanju matej?

NENAD PERIŠ RASPLAKAO SRBIJU I REGION, ODGOVOROM NA PITANJE: Da li odeća mladića iz Dunava odgovara sinu Mateju!

Podsećamo, prijatelji su Mateja Periša poslednji put videli 31. decembra 2021. godine. Tada su beogradskoj policiji javili da ne znaju gde je

Objavljeno: 16:52h

Mediji su objavili su kako je u sredu iz Dunava izvučeno telo mladića koje po konstituciji i odeći odgovara nestalom Splićaninu Mateju Perišu. Njegov otac Nenad za Telegraf.rs rekao je kako mu se policija javila i dodao da stiže u Beograd.

Podsećamo, prijatelji su Mateja Periša poslednji put videli 31. decembra 2021. godine. Tada su beogradskoj policiji javili da ne znaju gde je.

1 / 8 Foto: Emilija Jovanović, Printscreen

Četiri i po meseca kasnije mediji su objavili da je iz Dunava izvučeno telo mladića i da bi se prema odeći koju je nosio te noći, moglo raditi o Mateju Perišu.

- Mora se još usporediti DNK, ali po odeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku srećniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja obitelj. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću u Beograd - rekao je Nenad Periš za Telegraf. Bili su svi zajedno u Beogradu, nestanak su prijavili ujutro 31. decembra, ali policija nije odmah evidentirala nestanak, već im je savetovala da obiđu bolnice da bi isti dan u 18 sati i službeno pokrenula potragu.

Nenad Periš i Matej Periš
Nenad Periš i Matej Perišfoto: Printscreen/Instagram/pronadjimomatejaperisa

Ranije danas, sa bolom u glasu, otac Mateja Periša kaže da je dugo ipak čekao radosnu vest, da se uporno nadao da će Matej biti pronađen živ...

- Informacija je došla posle 139 dana. Došla je bolna vest, grozna... Iako je prošlo toliko vremena mi smo čekali da nam se saopšti srećna vest - da je nađen Matej živ... Ali, istina je drugačija i moramo je prihvatiti - kaže nesrećni otac.

Teško mu je jako, a bol je, kaže, neopisiva. Uprkos tome, ovaj divni čovek, želeo je da se zahvali svima.

- Zahvaljujem se svima na molitvi i brizi. Toliko je bilo iskrenog saosećanja tokom potrage, to nikad neću zaboraviti jer to mi je jako značilo. Hvala svakom ponaosob, svakom verniku, običnom, čoveku, svešteniku, policiji, novinaru. Svima posebno hvala i svakoga grlim. To što su imali saosećanja, što su svi želeli da Matej bude pronađen. To nikada neću zaboraviti koliko god bol bila teška - kaže Nenad.

U njegovom životu više ništa neće biti isto. Kako dodaje, od danas je "započeta nova stranica".

- Idemo dalje, moramo pokazati da naša vera nije samo trenutna. Udahnimo vazduh, pogledajmo u nebo i kažimo: “Bože, hvala”. Da, teško mi je, grozno mi je, neverovatno teško, ali moram da prihvatim i nastavim dalje - kaže on.

Nenad Periš je zamolio medije da razumeju njega i porodicu i da prihvate da porodica prolazi kroz težak i bolan trenutak, te da pruhvate privatnost porodice i ne uznemiravaju neko vreme.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

- Da sačekaju malo i da se suzdrže - moli Periš i dodaje da će u narednim danima doći u Beograd.

- Moram da završim protokolarne stvari i doći ću što pre - zaključuje on.

Podsetimo jutros je u Dunavu kod Ade Huje pronađeno telo mlađeg muškarca koji odgovara opisu nestalog Mateja Periša. Kako smo saznali, na telu mladića pronađen je srebrni sat, tamna majica sa aplikacijom, farmerke i jedna bela patika, a u džepu mobilni telefon.

Sve pronađeno odgovaralo je opisu stvari koje je u noći nestanka na sebi imao Matej Periš. Aplikacija na majici na telu identična je onoj koju je Periš kobne noći nosio. To što je mobilni telefon pronađen u džepu farmerki, još jedna je potvrda da je u pitanju on, jer je signal s njegovog telefona u kobnoj noći poslednji put lociran kod Velikog ratnog ostrva, što znači da je mobilni bio kod njega kada se našao u vodi.

Naložena je obdukcija pronađenog tela, DNK analize i toksikološki rezultati. Na prvi pogled na pronađenom telu nema tragova nasilja, ali obdukcija će pokazati na koji način i od čega je mladić preminuo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.