SIGNAL MATEJEVOG TELEFONA POSLEDNJI PUT DETEKTOVAN OVDE: Telo izvučeno na Ada Huji, KAKO JE MOGUĆE?!
Matej Periš, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

POTRESNO

SIGNAL MATEJEVOG TELEFONA POSLEDNJI PUT DETEKTOVAN OVDE: Telo izvučeno na Ada Huji, KAKO JE MOGUĆE?!

Još uvek se čeka zvanična potvrda identifikacije tela izvučenog danas iz Dunava, a trenutno se radi DNK analiza kako bi se što pre došlo do odgovora

Objavljeno: 15:19h

Kod Ada Huje nađeno je telo muškarca čija se odeća poklapa sa onom koju je u vreme nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Policija i forenzičari su na nogama otkako je jutros u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo muškarca u fazi raspadanja. Odmah su stigli navodi da je u pitanju nestali Matej Periš. Naime, na telu su iste patike, majica, farmerke teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu, što odgovara opisu garderobe koju je imao nestali Periš na sebi.

Upravo telefon u džepu objašnjava potencijalni signal s mobilnog telefona Mateja Periša nakon što mu se izgubio svaki trag pred proslavu Nove godine. Kako je tada javljeno iz policije, ali i prema izjavama Matejevog oca Nenada Periša, kratko je uhvaćen signal mobilnog telefona kod Velikog ratnog ostrva.

1 / 6 Foto: Emilija Jovanović

Ako pogledamo mapu, i ukoliko je Matej Periš zaista nestao u vodama Save kod Beton hale gde je poslednji put viđen, onda je jasno zašto je signal uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva, a kasnije struje odnelo telo niz Dunav do Ada Huje.

Još uvek se čeka zvanična potvrda identifikacije tela izvučenog danas iz Dunava, a trenutno se radi DNK analiza kako bi se što pre došlo do odgovora.

Podsetimo, nakon tužne vesti sa velikom teskobom u glasu Nenad Periš, otac Mateja Periša je izdvojio nekoliko minuta da porazgovara sa novinarima. Kaže, policija iz Srbije ga je jutros oko 10 sati kontaktirala i saopštila mu najtežu vest.

Nenad Periš i Matej Periš
Nenad Periš i Matej Perišfoto: Printscreen/Instagram/pronadjimomatejaperisa

- Poslali su mi poruku i rekli da su pronašli telo i da odeća odgovara Mateju. Takođe, rekli su da se mora sačekati i DNK analiza kako bi se ustanovilo da li je to sigurno on, a ona ne može biti gotova odmah - kaže Nenad Periš.

Sa bolom u glasu, otac Mateja Periša kaže da je dugo ipak čekao radosnu vest, da se uporno nadao da će Matej biti pronađen živ...

- Informacija je došla posle 139 dana. Došla je bolna vest, grozna... Iako je prošlo toliko vremena mi smo čekali da nam se saopšti srećna vest - da je nađen Matej živ... Ali, istina je drugačija i moramo je prihvatiti - kaže nesrećni otac.

Bonus video:

01:44

ŠETAO SAM NA PALUBI I UGLEDAO TELO U VODI! Oglasio se kapetan koji je pronašao telo za koje se sumnja da je Periševo

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.