HRVATSKA DELEGACIJA STIGLA U BEOGRAD: "Nema naznaka da je Matejev nestanak bio posledica nasilja"
Matej Periš, Foto: Uroš Arsić, Printscreen

JAVLJENO JE

HRVATSKA DELEGACIJA STIGLA U BEOGRAD: "Nema naznaka da je Matejev nestanak bio posledica nasilja"

Hrvatsku delegaciju primio je i Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova

Objavljeno: 16:49h

Delegacija hrvatske policije danas popodne otputovala je za Beograd.

Hrvatsku delegaciju primio je i Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova.

- Dobili smo apsolutno sve informacije i sve što je potrebno. Stupili smo u kontakt sa istražiteljima i intenzivirali kontakt sa Matejevim ocem. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali razumećete me da sada ne mogu o detaljima - rekao je pomoćnik načelnika policije i načelnik kriminalističke policije Antonio Gerovac.

- Sa svime što je do sada prikupljeno, ništa ne ukazuje na to da je Matejev nestanak bilo kako povezan sa posledicama neke nasilne radnje - rekao je.

Dodao je kako je srpska policija uradila izuzetan posao oko praćenja Matejevog kretanja od trenutka izlaska iz kluba do trenutka kada se smatra da je ušao u vodu.

1 / 8 Foto: Emilija Jovanović

- Pregledani su i snimci nakon toga, kako bi se utvrdilo da li je možda negde izašao iz vode i slično. Mi možemo reći da je osoba odevena poput Mateja došla do vode, ali ne postoji niko ko može to sa sigurnošću da tvrdi - rekao je, između ostalog, Gerovac.

- Ono što do sada znamo jeste da Matej i njegovi prijatelji ni u klubu ni ispred njega nisu učestvovali ni u kakvom sukobu ili incidentu - rekao je Gerovac.

- Za sada ostaje nepoznanica šta se dogodilo i zašto je Matej trčao ulicama Beograda. Snimak iz reke je autentičan, a to pliva li neko ili ne, ne može se utvrditi. Snimak je i dalje u obradi, a možda se radi i o nekom predmetu. O tome ne bih spekulisao dok sve ne bude poznato - napominje Gerovac i objašnjava da su iz srpske policije kontaktirali i proizvođača mobilnih telefona kako bi se možda iskoristile i neke druge tehničke stvari.

Nestali Matej Periš
Nestali Matej Perišfoto: Emilija Jovanović, Printscreen

Podsetimo ukratko, Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra kada je izašao iz kluba "Gotik".

Podsetimo, na pronađenom telu su iste patike, majica, farmerke teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu, što odgovara opisu garderobe koju je imao nestali Periš na sebi.

Upravo telefon u džepu objašnjava potencijalni signal s mobilnog telefona Mateja Periša nakon što mu se izgubio svaki trag pred proslavu Nove godine. Kako je tada javljeno iz policije, ali i prema izjavama Matejevog oca Nenada Periša, kratko je uhvaćen signal mobilnog telefona kod Velikog ratnog ostrva.

Ako pogledamo mapu, i ukoliko je Matej Periš zaista nestao u vodama Save kod Beton hale gde je poslednji put viđen, onda je jasno zašto je signal uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva, a kasnije struje odnelo telo niz Dunav do Ada Huje.

Naložena je obdukcija pronađenog tela, DNK analize i toksikološki rezultati. Na prvi pogled na pronađenom telu nema tragova nasilja, ali obdukcija će pokazati na koji način i od čega je mladić preminuo.

Bonus video:

01:44

ŠETAO SAM NA PALUBI I UGLEDAO TELO U VODI! Oglasio se kapetan koji je pronašao telo za koje se sumnja da je Periševo

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.