KIJANJE GA JE UMALO KOŠTALO ŽIVOTA, JEDVA SE IZVUKAO: Zbog toga je završio na OPERACIONOM STOLU (FOTO)
Sem Mesina, Foto: Printscreen Instagram/sammoouse

sreća u nesreći

KIJANJE GA JE UMALO KOŠTALO ŽIVOTA, JEDVA SE IZVUKAO: Zbog toga je završio na OPERACIONOM STOLU (FOTO)

Sem Mesina, ležao je kada je iznenada kihnuo

Objavljeno:

Tada mu je iz nosa ispao ogroman ugrušak i Sem je doživeo moždani udar. Kako je to moguće?! Zbog čega ga je jednostavno kijanje umalo koštalo života?

U septembru 2016, Sem Mesina se opuštao posle nastave u svojoj studentskoj sobi. Iznenada je kihnuo, a zatim je doživeo moždani udar i hitno je prevezen u bolnicu. Na sreću, neposredno pre nego što se onesvestio, uradio je jednu stvar koja mu je verovatno spasila život. Da nije bilo toga, Sem možda više ne bi bio sa nama.

Nekoliko trenutaka pre nego što je izgubio svest, prestravljeni student je uspeo da pozove svoju majku, koja je kontaktirala njegovu devojku Nikol Kramer. Nikol je živela mnogo bliže Semu i pozvala je hitnu pomoć za njega.

Kada je Sem došao svesti, rekao je poslednje čega se seća da mu je ugrušak ispao iz nosa. Osim toga, nakon buđenja, ruke su mu još trnule, a vid mu je bio zamagljen. Lekari su odmah znali da je Sem imao hemoragični moždani udar, ili intracerebralno krvarenje. Dečak je odmah prebačen u operacionu salu.

Doktori su mu kasnije dijagnostikovali arteriovenske malformacije (AVM), patološku mrežu abnormalno proširenih, zapetljanih arterija i vena u mozgu. Ovo je veoma retka bolest.

Takve malformacije često ostaju neotkrivene godinama. Najčešći simptom koji dovodi do dijagnoze AVM je krvarenje: intracerebralno subarahnoidalno ili intraventrikularno. Obično se javlja između 20 i 40 godina.

Dečak je morao da se podvrgne tri operacije na mozgu pre nego što su lekari uspeli da uklone ugrušak. Imao je 27 šavova i oporavljao se više od mesec dana.

Ipak, nije se predao. Ležeći u krevetu, došao je na ideju da pokrene sopstveni biznis, odnosno Moouse Media i Moouse Universiti, koji se bave stvaranjem filmova za različite brendove. Kako sada kaže, njegova bolest je bila „prikriveni blagoslov“.

Majke i snajke:

00:52

Ne propustite najzabavniji kulinarski šou Majke i snajke na Kurir televiziji

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.