POREKLO NENADA JEZDIĆA ĆE VAS ZAKUCATI ZA POD: Zagrmeo je na SAV GLAS, ovo je JEDINA ISTINA
Foto: Vladimir Šporčić

pogledajte

POREKLO NENADA JEZDIĆA ĆE VAS ZAKUCATI ZA POD: Zagrmeo je na SAV GLAS, ovo je JEDINA ISTINA

2000. godine je tumačio glavnu ulogu Fjodora Dostojevskog u filmu „Dug iz Baden – Badena“ i ponovo je bio Boda Tajson u filmovima „Tajna porodičnog blaga“ i „A sad adio“ čija je radnja bazirana na seriji „Porodično blago“

Objavljeno: 18:35h

Nenad Jezdić je jedan od poznatijih srpskih glumaca.

On je u braku sa Sarom Jezdić dugi niz godina.

Njegovi roditelji su Slavica i Predrag Jezdić. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju Tehničku školu, a u Beogradu je upisao Fakultet dramskih umetnosti. Diplomirao je glumu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Zbog teške materijalne situacije je bio primoran da radi, ali je studije završio u roku.

Nenad Jezdić
foto: Printscreen/youtube/Vrele Gume TV kanal

2000. godine je tumačio glavnu ulogu Fjodora Dostojevskog u filmu „Dug iz Baden – Badena“ i ponovo je bio Boda Tajson u filmovima „Tajna porodičnog blaga“ i „A sad adio“ čija je radnja bazirana na seriji „Porodično blago“. Član je Ateljea 212 u kome je odigrao veliki broj predstava. Neke od njih su: „Čovek, zver i vrlina“, „Bekstvo“, „Ranjeni orao“, „Marija Stjuart“, „Lepotica iz Linejna“, „Džepovi puni kamenja“, „Kralj Lir“, itd. Igra i u drugim pozorištima, a predstave u kojima je učestvovao su: „Srpska drama“, „Nek’ ide život“, „Povratak“, „Gorski vijenac“, „Koreni“, „Bura“, itd.

1 / 4 Foto: Vladimir Sporčić
nenad jezdić
foto: Dragan Kadić

Živi u Zemunu i selu Zabrdica kod Valjeva. U svom rodnom gradu, Valjevu, završio je osnovnu i srednju. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Član je pozorišta Atelje 212 bio je od 1998. godine, a član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2020. godine.Igra i na drugim pozorišnim scenama.

Nenad Jezdić
foto: Vladimir Sporčić

Osim glumačkog poziva bavi se i proizvodnjom rakije od voća koje je sam zasadio. Osvojio je tri zlatne medalje 2012. godine na 79. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

1996. godine se pojavio u ostvarenjima „Filumena Marturano“ i „Sudbina jednog razuma“. 1997. godine je bio Ćora u filmu „Tri letnja dana“.

2003. godine je bio Rista, profesor fizičkog, u seriji „Neki novi klinci“ i diler droge Kiki u filmu „Mali svet“. 2005. godine je bio Neno u seriji „Praonica“, Žika Persona u seriji „Stižu dolari“ i saobraćajac u filmu „Lele, bato“.

O svom poreklu kaže:

Nenad Jezdić
foto: Vladimir Šporčić

- Jezdići su bili Miletići. Moj čukundeda stigao je na konju u valjevsku čaršiju odnekud iz Hercegovine. Jezdio je na konju pa su ga tako prozvali a neko je od njegovih potomaka posle uzeo to za prezime.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.