DA LI JE MOGUĆE DA JE TOLIKO? Evo koliko je ZAPRAVO VISOKA Branka Pujić, NEVERICA
Branka Pujić, Foto: Printscreen

iznenađujuće

DA LI JE MOGUĆE DA JE TOLIKO? Evo koliko je ZAPRAVO VISOKA Branka Pujić, NEVERICA

U dosadašnjoj karijeri ostvarila je brojne uloge u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP), „Zvezdara teatra“, Beogradskog dramskog pozorišta i drugih

Objavljeno:

Branka Pujić je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica i redovna profesorka na Fakultetu dramskih umetnost (FDU) u Beogradu. Rođena je 6. novembra 1963. godine u Beogradu. U braku je sa glumcem Draganom Gagijem Jovanovićem s kojim ima ćerku Anđelu koja je takođe glumica. U dosadašnjoj karijeri ostvarila je brojne uloge u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP), „Zvezdara teatra“, Beogradskog dramskog pozorišta i drugih. Glumila je u filmovima „Vanbračna putovanja“, „Sveto mesto“, „Dva“, „Braća Blum“ i drugima. Značajne uloge je ostvarila u serijama „Policajac sa Petlovog brda“, „Stižu dolari“, „Ranjeni orao“, „Nepobedivo srce“, „Ruža vjetrova“ i drugima.

Branka Pujić, Dragan Gagi Jovanović
foto: Damir Dervišagić

Od 1996. godine je bila asistent na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Zvanje docenta stekla je 2003. godine.

Na sceni JDP-a je igrala Luiz u predstavi „Baal“, Kaluđericu u „Revoluciji svetih devica“, Sonju u predstavi „Na letovanju“, Deboru Soloman u komadu „Čikaške perverzije“, Tamaru Karsavinu u predstavi „Nižinski“, gospođu Šandebiz u kultnoj predstavi „Buba u uhu“ u režiji Ljubiše Ristića i drugima.

U BDP-u je igrala Teodoru u predstavi „Kraljević Marko“ koju je režirao Siniša Kovačević, dok je u „Bitef teatru“ glumila Blanš u komadu „Tramvaj zvani želja“. Na sceni „Madlenijanuma“ je glumila u predstavama „Don Kihot“, „Mačka na usijanom limenom krovu“ i drugima.

1 / 4 Foto: Instagram printscreen/_blejzmodesti

Na „daskama koje život znače“ pojavila se i u ulozi koreografa i to u predstavama „Plava soba“ u JDP-u, „Nesvrstana strana muzike“ i „Dobrodošli u Srbiju“ u „Zvezdara teatru“, „Aleksandar Simić i Serafimi“ u Narodnom pozorištu. Na malim ekranima Branka Pujić se prvi put pojavila 1988. godine. Odigrala je manju ulogu u TV drami „Dečji bič“, ali i jednu od glavnih uloga u filmu „Sentimentalna priča“. Reč je o drami Nikole Ćurčina, u kojoj je glumila sa Goranom Sultanovićem, Aleksandrom Nikolić i drugima.

dragan jovanović
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Igrala je Vešticu, Mis Pigi i Jelenu Ljutić u serijama „Šešir bez dna“, „Neki novi klinci“ i „Stižu dolari“. Sa Danicom Ristovski i Dušankom Stojanović je 2002. godine snimila TV dramu „Breg čežnje“, a nakon toga je igrala novinarku Divnu u kratkom filmu „Taksista“. Branka Pujić je rođena 1963. godine u Beogradu. Odrasla je u Zemunu gde je završila osnovnu školu i Gimnaziju. Godine 1982. je upisala studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali je ljubav prema glumi prevagnula, pa je dve godine kasnije postala student glume u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Dragan Jovanović
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Svog supruga Dragana Gagija Jovanovića upoznala je na Akademiji.Venčali su se godinu dana kasnije, a u septembru 1992. godine dobili ćerku Anđelu. Branka Pujić je visoka 169 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.