EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA SNEŽANA SAVIĆ: Nećete moći da se SABERETE
Foto: Damir Dervišagić

IZNENAĐUJUĆE

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA SNEŽANA SAVIĆ: Nećete moći da se SABERETE

Mlađe generacije je pamte i po ulogama Maline Vojvodić i Rajne Gagić u serijama „Srećni ljudi“ i „Bolji život“, a jedan od poslednjih angažmana joj je lik Izabel u seriji „Selo gori, a baba se češlja“

Objavljeno: 20:28h

Snežana Savić je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica i pevačica narodne muzike. Prepoznatljivost je stekla osamdesetih i devedesetih godina 20. veka ulogama u serijama „Bolji život“, „Srećni ljudi“ i „Porodično blago“, te pesmama „Tri poljupca za sreću“, „Topolska 18“ i „Šarene oči“.

Rođena je 6. marta 1953. godine u Velikoj Plani. Iz braka sa rediteljem Dragoslavom Lazićem ima ćerku Anitu.

Snežana Savić
foto: Dragan Kadić

Posle nekoliko uloga u filmovima Savićeva je odlučila da se posveti muzičkoj karijeri. U periodu od 1983. do 2009. godine snimila je 13 albuma i nekoliko „singlica“.

Njen veliki povratak na male ekrane se desio 1987. godine kada je odlično odigrala majku Vuka Karadžića u istoimenoj seriji, a potom joj je uloga Nine Andrejević u „Boljem životu“ donela prepoznatljivost širom bivše Jugoslavije.

Mlađe generacije je pamte i po ulogama Maline Vojvodić i Rajne Gagić u serijama „Srećni ljudi“ i „Bolji život“, a jedan od poslednjih angažmana joj je lik Izabel u seriji „Selo gori, a baba se češlja“.

1 / 4 Foto: Dragan Kadić

Već tokom studija je sa kolegama glumila u pozorištu, ali je „Koštana“ Bore Stankovića napravila prekretnicu u njenoj karijeri. Ulogu je dobila na četvrtoj godini fakulteta, a jedan od najvećih komplimenata za njenu glumu stigao je od legendarnog Bate Stojkovića koji je rekao da je njena Koštana bila najbolja od svih do tada.

Marija Bergam, Snežana Savić, Andjelka Prpić, Mirka Vasiljević
foto: Profimedia, Damir Dervišagić, Printscreen, Printscreen/youtube/Jutarnjilist

Na filmskom platnu Snežana se prvi put pojavila 1975. godine u drami „Ignjatović protiv Gebelsa“ koju je režirao Dragoslav Lazić po scenariju Dušana Savkovića.

Usledila je ekranizacija „Koštane“ u režiji Slavoljuba Stefanovića Ravasija, te uloga u komediji „Ana voli Milovana“ iz 1977. godine. Pojavila se u TV seriji „Čast mi je poznavati vas“ i sa Radošem Bajićem, Ademom Čejvanom, Đorđem Jelisićem, Mirom Stupicom i drugima igrala u drami „Gospodarev zet“ koja je objavljena 1978. godine.

Snežana Savić
foto: Prinstcreen

Dve godine kasnije je tumačila Krasnu u ratnoj drami „Pad Italije“ i Aretu Oreški u legendarnoj seriji „Sedam sekretara SKOJ-a“. Igrala je ljubavnicu Dragana Nikolića u TV komediji Siniše Pavića „Počnimo život ispočetka“, a Alisu Mur u drami Branka Pleše „Sabljarke“. Ipak, najveću popularnost joj je donela uloga fatalne Nine Andrejević u Pavićevoj seriji „Bolji život“ koja je premijerno emitovana tokom 1987. i 1988. godine. Snežana Savić je postala svojevrsni seks simbol tadašnjeg vremena. Istu ulogu je tumačila i u drugoj sezoni „Boljeg života“ koja je premijerno emitovana na Radio Televiziji Srbije tokom 1990. i 1991. godine.

Snežana Savić
foto: Printscreen Youtube

Prvu polovinu dvedesetih godina, kada je televizija u pitanju, obeležila je serija „Srećni ljudi“ u kojoj je Savićeva tumačila zanosnu pevačicu Malinu Vojvodić. Serija je emitovana u periodu od 1994. do 1995. godine, a na Filmskim susretima u Nišu 1996. godine ona i Desimir Stanojević su od strane čitalaca „TV Novosti“ proglašeni „glumačkim parom godine“.

Snežana Savić
foto: printscreen

Prvi studijski album Snežane Savić je 1983. godine objavila Diskografska kuća „Jugoton“ pod nazivom „O, kakva noć“. Na njemu su, pored naslovne, bile i numere „Pijmo, pijmo“, „Luduju oči moje“, „San“, „Dođi kradom“ i druge. Muziku i aranžmane je pisao Danilo Danilović, a tekstove Radmila Mudrinić. Snežana je visoka 170 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.