EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA MARIJA KARAN: Ostaćete u NEVERICI
Marija Karan, Foto: © ATA Images

iznenadićete se

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA MARIJA KARAN: Ostaćete u NEVERICI

2006. godine Marija je počela da živi u Londonu gde se školovala, a 2009. godine se preselila u Los Anđeles gde je počela da gradi karijeru

Objavljeno: 21:23h

Marija Karan je rođena je 29. aprila 1982. godine u Beogradu. Živi i radi na relaciji Los Anđeles – Beograd. Završila je Zemunsku gimnaziju, prirodni smer, a nakon toga je studirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njene kolege sa klase su: Kalina Kovačević, Nada Macanković, Ana Marković i Nikola Rakočević. 2006. godine Marija je počela da živi u Londonu gde se školovala, a 2009. godine se preselila u Los Anđeles gde je počela da gradi karijeru. Vrlo brzo se navikla na tamošnji stil života i stekla je veliki broj prijatelja. 2002. godine Marija je debitovala na filmu, a dve godine kasnije je tumačila uloge u filmovima „Jesen stiže, dunjo moja“ i „Kad porastem biću Kengur“ koje su joj donele veliku popularnost.

Marija Karan
foto: Instagram

2005. i 2006. godine Marija je glumila stariju ćerku Maju u komediji „Ljubav, navika, panika“ koja je ostvarila veliku gledanost. Ona se pojavila u 38 epizoda nakon čega je, zbog odlaska na profesionalno usavršavanje u London, napustila snimanje. Zamenila ju je glumica Borka Tomović. 2011. godine Marija je učestvovala u snimanju filma „Assassination Games“ u kome je sarađivala sa Žan Klod Van Damom (Jean-Claude Van Damme). Dodeljena joj je uloga teniserke u seriji „Tajni Slučajevi“ („Covert Affairs“), a na kastingu za izbor glumaca pobedila je rusku teniserku Anu Kurnjikovu.

Marija Karan
foto: Instagram printscreen/marakaran

Takođe se pojavila u parapsihološkom trileru „The Rite“ u kom glavnu ulogu tumači Entony Hopkins (Anthony Hopkins). Glumica je na svečanoj premijeri filma prošetala crvenim tepihom u društvu poznatog glumca sa kim je pričala o religiji.

Upskos tome što je hiljadama kilometara daleko, glumica je nastavila da sarađuje sa rediteljima iz regiona pa zbog toga često dolazi u Srbiju. Što se tiče domaćih projekata, usledile su epizodne uloge u srpskoj seriji „Nepobedivo srce“, crnogorskoj seriji „Budva na pjenu od mora“ i hrvatskoj telenoveli „Larin izbor“. 2013. godine je započela rad na filmu „Tesla“ u kome je glumila Braku, lik koji je zasnovan na ženama koje su postojale u životu naučnika.

Marija Karan
foto: Profimedia

2014. godine je igrala u mjuzikli „Kosa“ koji je prikazan u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“ u Beogradu. Takođe je bila zaštitno lice brenda Head & Shoulders. 2015. godine Marija je sa prisustvovala 87. dodeli Oskara i dodeli Emi nagrada. Imala je jednu od glavnih rola u seriji „Reci da me voliš“, a tri godine kasnije je glumila u seriji „Pet“. Dodeljena joj je uloga ambiciozne Aleks koja je zbog slave i bogatstva uplovila u kriminalističke vode.

Marija Karan
foto: Instagram printscreen/marakaran

Uprkos tome što je živela u nekoliko zemalja i obišla veliki broj egzotičnih destinacija, Marija se najprijatnije oseća u rodnom Beogradu i koristi svaku priliku da ga poseti. Sina često dovodi u Srbiju jer želi da upozna sredinu u kojoj je ona rođena, tradiciju i kulturu. Glumica je posebno vezana za svog rođenog brata Nemanju, a jedna od najboljih drugarica joj je srpska voditeljka Nina Seničar. Marija je visoka 181 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.