NIKO NE ZNA DA JE OVAJ ČOVEK TAST ZORANA CVIJANOVIĆA: Zabezeknućete se, SRBI su ga OBOŽAVALI
Foto: Dragana Udovičić

HIT

NIKO NE ZNA DA JE OVAJ ČOVEK TAST ZORANA CVIJANOVIĆA: Zabezeknućete se, SRBI su ga OBOŽAVALI

kada je diplomirao, 1984. godine mu je dodeljena uloga Šojke, štićenika Vaspitno popravnog doma za decu i omladinu u Kruševcu, u seriji „Sivi dom“

Objavljeno: 19:50h

Zoran Cvijanović Cvija je srpski glumac i producent koji se proslavio ulogom Šojke u seriji „Sivi dom“. Rođen je 25. januara 1958. godine u Beogradu. U petom razredu osnovne škole je počeo da pohađa časove glume u dečjoj dramskoj grupi Bate Miladinovića i Anite Brzanović. Završio je gimnaziju i upisao je Stomatološki fakultet, ali ljubav prema glumi je prevladala pa je prešao na Fakultet dramskih umetnosti. 1982. godine je diplomirao. Bio je u klasi profesora Minje Dedića čiji je naziv bio „klasa visokog rizika“. Studirao je sa: Sonjom Savić, Dubravkom Živković, Oliverom Ježina, Suzanom Petričević, Andrejom Maričićem, Žarkom Lauševićem, Branimirom Brstinom i Svetislavom Buletom Goncićem. Sa kolegama je provodio mnogo vremena, a najčešće su bili u prostorijama fakulteta, Studentskom kulturnom centru i u kafanama „Proleće“ i „Manjež“.

1 / 4 Foto: Nemanja Nikolić
Zoran Cvijanović
foto: Aleksandar Jovanović Cile

2014. godine je otvorio 19. Internacionalni TV festival koji je održan u Baru.

2016. godine je igrao u rediteljskom prvenstvu Nikole Koja, „Stado“. Zoran je rekao da bi do kraja karijere radio za Nikolu jer redovno isplaćuje honorare i stvara prijatnu atmosferu na snimanjima.

U junu 2017. godine je sa Draganom Mićalović i Svetislavom Buletom Goncićem snimio spot u kome su obeleženi trideset godina od prvog prikazivanja filma „Oktobarfest“ i 15. rođendan Beer Fest-a. Zoranove omiljene koleginice su Seka Sabljić i Vesna Trivalić kojoj je bio partner kada je debitovala u pozorištu, a uzori Dragan Nikolić, Petar Kralj i Emir Kusturica. Omiljena uloga mu je ona u filmu „Poltron“ koji nije bio zapažen kao većina ostvarenja u kojima je igrao.

zoran cvijanović
foto: Marina Lopičić

Posebno je bio blizak sa glumcem Miloradom Mandićem Mandom čija ga je smrt veoma pogodila. Iz milošte ga je zvao Kumom, a Manda je želeo da Zoran ili Andrija Milošević, ukoliko bude potrebno, umesto njega tumače ulogu Kapetana Kuke u predstavi „Petar Pan“.

Zoran Cvijanović
foto: Aleksandar Stojanović

Zoran je bio u braku sa Svetlanom Lanom Cvijanović koja predaje kostim na Fakultetu primenjenih umetnosti. Njen otac je glumac Marko Todorović koji se proslavio ulogom Milana Todorovića u serijalu „Lude godine“. Par ima dvoje dece. Sarađivali su u predstavi „Nebeski odred“, a u javnosti su se retko pojavljivali zajedno. 2010. godine su se razveli.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.