OVU ISTINU O ANJI MANDIĆ NIKO NE ZNA: Ostaćete bez teksta kada SAZNATE šta se krije u NJENOM ŽIVOTU
Anja Mandić, Foto: Zorana Jevtić

SAZNAJTE

OVU ISTINU O ANJI MANDIĆ NIKO NE ZNA: Ostaćete bez teksta kada SAZNATE šta se krije u NJENOM ŽIVOTU

Rođena je 24. jula 1973. godine u Beogradu, gde je završila osnovu i srednju školu

Objavljeno:

Anastasia Anja Mandić je srpska pozorišna i televizijska glumica. Studirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a nakon toga postala stalna članica Narodnog pozorišta u Beogradu.

Rođena je 24. jula 1973. godine u Beogradu, gde je završila osnovu i srednju školu.

Od 2000. godine postala je stalna članica Narodnog pozorišta u Beogradu, a glumila je još i u Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212 i u pozorištu Boško Buha. Godine 2004. udala se za glumca Milorada Mandića, sa kojim je bila u braku sve do njegove smrti 2016. godine. Iz braka sa njim ima sina Andriju.

Iako se prvenstveno posvetila pozorišnoj karijeri, Anastasia je tokom druge decenije 21. veka ostvarila veći broj uloga u televizijskim serijama.

Iza Mande je ostalo četvoro dece i supruga, glumica Anastasia Anja Mandić. Anja nije bila Mandina prva supruga, ali jeste njegova najveća ljubav

Često je posećivala pozorišta, a nakon završetka osnovne i srednje škole upisuje se na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde diplomira 1996. godine na smeru glume, u klasi profesora Milenka Maričića i Branislava Mićunovića. Iste godine ostvarila je manju ulogu u televizijskoj seriji Srećni ljudi.

1 / 4 Foto: Printscreen

Osvojila je i nagrade:

Nagrada za epizodu „Nikola Milić“, na Festivalu Dani komedije u Jagodini, za ulogu Lusi u predstavi „Ne znam šta je seks, ali pitanje je odgovor“, Pozorišta Boško Buha.

Nagrada za glumicu večeri na 20. Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“.

Javna Pohvala za rezultate u radu od izuzetnog i posebnog značaja za uspešnu aktivnost Narodnog pozorišta u Beogradu, za sezonu 2015/2016.

Anja Mandić
foto: Zorana Jevtić

Glumica se pojavila u 59. i 60. epizodi serije Srećni ljudi, gde je tumačila lik studentkinje Katarine. Na odjavnoj špici potpisana je kao Anastasija Vojinović.

Anastasia potiče iz glumačke porodice, baba joj je bila glumica, a deda Aleksandar Ognjanović, pozorišni reditelj i osnivač Beogradskog dramskog pozorišta. Njena majka Ognjanka Ognjanović je takođe glumica, a otac Predrag Radojković je bio baletski igrač. Nakon razvoda, Anastasijina majka se udala za glumca Miloša Žutića, a njen otac sa majkom voditelja i glumca Milana Kalinića, sa kojim je Anastasia odrasla, kao i sa Katarinom Žutić, ćerkom Miloša Žutića.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.