DETE JOJ SE ŽALILO NA ŽEĐ, A ONDA MU JE OTKRIVENO NEŠTO UŽASNO: "Bio mu je toliko visok..." (FOTO)
Madoks Mur, Foto: Printscreen

KO BI REKAO

DETE JOJ SE ŽALILO NA ŽEĐ, A ONDA MU JE OTKRIVENO NEŠTO UŽASNO: "Bio mu je toliko visok..." (FOTO)

Strašno je kada primetite da sa vašim detetom nešto nije u redu.

Objavljeno: 16:14h

Tokom leta, 16-mesečni sin Kortni Mur, Medoks, počeo je da grabi njenu flašu vode i uzima velike gutljaje vode. Nije bila iznenađena - temperature u Sakramentu u Kaliforniji su prelazile 100 stepeni Farenhajta.

Međutim, plakao je preko noći i majka je pozvala pedijatra hitno. Otkriveno je da ima neočekivanu dijagnozu: dijabetes tipa 1 i bio je u dijabetičkoj ketoacidozi.

Doktor je telefonom rekao: "Njegov nivo glukoze u krvi je bio 684, a treba da ima 150. To je poprilično visoko."

Hitno su odvezli Medoksa u bolnicu gde je bio na lečenju. Majka je želela da podeli njihovu priču kako bi ohrabrio roditelje da potraže pomoć ako nešto nije u redu sa njihovom decom.

"Verujte svom osećaju“, rekla je. "Ako osećate da nešto nije u redu, razgovarajte sa pedijatrom. Razgovarajte sa njihovim doktorom i samo eliminišite problem … Da nije ništa, dete bi bilo mirno”.

porodica
foto: Društvene mreže

Tada su mu lekari dali insulin

- Šećer u krvi mu je bio toliko visok da je mogao da ga uništi - objasnila je ona. Prva stvar koju su želeli je da ga izvuku iz te opasne zone, dijabetičke ketoacidoze.

Ljudi sa dijabetesom tipa 1 moraju da uzimaju insulin ceo život. Mur se u početku zabrinula šta bi to moglo da znači za njeno dete.

"Nikad ne mislite da će to biti vaše dete", rekla je. „Upravo sam počeo da razmišljam o tome da mora da se nosi sa ovim u osnovnoj školi i da bi mogao da bude ismejan.

Ali ubrzo se osećala drugačije.

„Mislio sam, 'OK, moram da se fokusiram samo jedan po jedan dan. Trenutno imam 16-mesečnog dečaka koji počinje da se oseća bolje“, zaključila je ona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.