ISCEDILA MLEKO IZ SOPSTVENE BRADAVICE: Zbog poteza njenog LEKARA, našla se u POTPUNOM ŠOKU (VIDEO)
Dojilja, Foto: Printscreen/TikTok/ thelittlemilkbar

KO BI REKAO

ISCEDILA MLEKO IZ SOPSTVENE BRADAVICE: Zbog poteza njenog LEKARA, našla se u POTPUNOM ŠOKU (VIDEO)

Tokom trudnoće, hormoni koji pomažu u stvaranju mleka su 10 do 20 puta povišeniji, rekla je dr Britingem, dodajući da ovi hormoni pokreću širenje mlečnih kanala.

Objavljeno:

Majka iz SAD šokirala se kada je odjednom osetila da joj mleko curi iz pazuha. Linzi Vajt je u poečtku mislila da ima „treću bradavicu“, da bi kasnije otkrila da postoji objašnjenje zašto se to dešava.

Ona je u viralnom videu TikTok-u objasnila da je moguće da dojiljama mleko curi “iz mesta koja nisu na grudima“ i poručila gledaocima da ih oduševiti kada čuju šta joj se desilo.

– Jednog dana sam držala (ćerku) Ali i primetila da joj je kosa mokra. Onda sam shvatila da tečnost dolazi iz pazuha. Mislila sam da sam se baš oznojila, ali onda sam primetila ovu ogromnu kvržicu – rekla je ona i pokazala svima na šta misli.

Linzi kaže da je onda uspela da iscedi mleko iz “bradavice”, da bi nakon toga otišla kod lekara.

– Otišla sam kod doktora, misleći da možda imam treću bradavicu, ali ona je rekla ‘Ne! Vaš mlečni vod zapravo ide sve do pazuha” – napisala je Linzi na snimku koji je u međuvremenu prikupio više od 5,1 miliona pregleda.

Međutim tu nije bio kraj. Linzi je u naknadnom videu rekla da joj je mleko iscurelo “sa obe strane” kada je zatrudnela sa sinom Kodom. Kaže da joj se pod pazuhom pojavila po još jedna kvržica ispod oba pazuha.

– Dakle, mleko mi curi sa tri tačke na jednoj strani tela i sa dve na drugoj… Definitivno sam proizvođač mleka! – našalila se ona.

Mlečni kanali se protežu sve do prepona

Prema stručnjaku za laktaciju Emili Britingem, koja piše na sajtu BellyBelly.com, potpuno je normalno da dojka ima tkivo koje se proteže do pazuha.

Dojenje
foto: Profimedia

– Ove linije su išle niz obe strane trupa i protezale se sve do prepona. Od 16. nedelje gestacije, “repovi” na oba kraja ovih linija počinju da se povlače. Međutim, kod nekih fetusa vod se ne povlači u potpunosti ni na jednom kraju taj “rep” ostaje. Tkivo koje se proteže do pazuha naziva se aksilarno tkivo ili ’Spensov rep‘ – napisala je doktorka.

Tokom trudnoće, hormoni koji pomažu u stvaranju mleka su 10 do 20 puta povišeniji, rekla je dr Britingem, dodajući da ovi hormoni pokreću širenje mlečnih kanala.

„Kanali počinju da se granaju unutar dojki. Mogu se rastegnuti kako bi dosegnuli bilo koje delove tkiva dojke duž celog mlečnog voda Ako u vašem pazuhu ima viška tkiva dojke, moguće je da će se pojaviti i mlečni kanali – rekla je ona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.