REALNOST JE STRAŠNIJA OD FILMA: Ova mesta zaista postoje i PROGANJAĆE vas i u SNOVIMA! (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

prava strava

REALNOST JE STRAŠNIJA OD FILMA: Ova mesta zaista postoje i PROGANJAĆE vas i u SNOVIMA! (FOTO)

Pored njih ne bismo prošli ni danju, a noć je rezervisana za bića drugačija od ljudi. Ako verujete u te priče..
Objavljeno: 23:00h

Aokigahara - šuma samobica, Japan

Aokigahara je gusta šuma na ostrvu Honšu, u Japanu. Iako veoma lepa i bogata florom i faunom, Aokigahara je poznatija po nečemu mnogo bizarnijem - samoubicama! Posle mosta Golden gejt u San Francisku, ovo je najpopularnije mesto kod ljudi koji žele da sebi oduzmu život. Otuda i njeno ime - šuma samoubica. Izlišno je pričati o predanjima koja govore o duhovima nesretnika koji opsedaju ovo mesto.

Napuštena ludnica - Parma, Italija

Psihijatrijske ustanove su same po sebi prilično jeziva mesta. Još ako su napuštene, zaboravljene, i prepuštene zubu vremena onda izgledaju kao scenografija iz horor filmova. Takva je i "ludnica" u Parmi, koju je jedan umetnik iz Brazila, dodatno ukrasio jezivim slikama duhova.

Crkva Svetog Đorđa - Češka

Crkva koja se nalazi u Češkoj, nadomak sela Lukova, napuštena je davne 1968. godine, nakon što se njen krov urušio. Umetnik Jakub Hadrava ispunio je unutrašnjost ove crkve različitim skulpturama, koje joj daju posebno morbidan izgled.

Pariske katakombe

Ovo je još jedna poznata turistička atrakcija, o kojoj se često pisalo i koju su mnogi turisti odavno posetili. Međutim, to je ne čini ništa manje strašnom! U pitanju je mreža tunela, duga skoro 300 kilometara, koja već vekovima predstavlja grobno mesto za 6 miliona ljudi!

Centralia - Pensilvanija

Kada je pre 50 godina izbio podzemni požar, Centralia je sa 1.000 stanovnika spala na samo 7. Koliko je ovo mesto jezivo, najviše govori činjenica da je poslužilo kao prototip za igricu "Sajlent hil", koja je , priznaćete, zaista strašna. Centralia je mesto sa najmanje stanovnika u čitavoj Pensilvaniji.

Pijaca Akodesava, Togo

Otkud pijaca na listi najjezivijih mesta na svetu? Otud što se veliki deo populacije Toga, kao i susednih zemalja bave crnom magijom - vuduom! Na pijaci Akodesava može se kupiti sve što vam je potrebno za vudu ritual, od glave bivola, do sasušenih majmunskih glavica. Ne samo što je bizarno, već je i ilegalno.. Ali, nemojmo cepidlačiti.

Ostrvo kuge - Italija

Ime ovog ostrva je Povelja, i nalazi se u Venecijanskoj laguni. Za vreme vladavine Napoleona Bonaparte ovo mesto postalo pravi "otpad" za obolele od kuge. Na Povelji je sahranjeno preko 150.000 ljudi, a mnogi kažu da su se duše nekih od nesretnika vratile i opsedaju ovo ostrvo. Kasnije je promenilo svoju namenu i postalo nešto, jedva manje tužno, ustanova za mentalno obolele.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.