Muževi su im na visokim funkcijama, a one? Evo čime se bave supruge srpskih političara (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić / Fonet

neke su vam poznate, a neke...

Muževi su im na visokim funkcijama, a one? Evo čime se bave supruge srpskih političara (FOTO)

Njihovi supružnici su poznati srpski političari, a one su najčešće van očiju javnosti. Ipak, žene ovdašnjih ministara i lidera stranaka i te kako imaju svoje karijere, a neke od njih obavljaju ozbiljne poslove i za državu

Objavljeno: 14:36h

Ozbiljnu karijeru ima i Marija Šutanovac, žena lidera DS i bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca, koja se obrazovanje stekla u inostranstvu. Studije menadžmenta je završila u Velikoj Britaniji i Francuskoj, a sada obavlja direktorsku funkciju u Adiko banci, nekada Hipo Alpe-Adrija banci. Marija je prethodno radila u Intezi i kompaniji "Delta holding".

foto: Zorana Jevtić

Biznisom se ozbiljno bavi Jelena Jovanović, žena lidera LDP Čedomira Jovanovića.

foto: Printscreen/ Instagram/ budkraken

Ovaj par se upoznao u centrali DS-a, gde je Jelena radila na administrativnim poslovima još u kampanji za parlamentarne izbore 1996/97. godine. Danas je vlasnica i direktorka svoje firme.

Koja je najlepša? Supruge srpskih političara mame poglede, što izgledom, što stajlingom (FOTO)

Najpoznatija među suprugama srpskih političara je Nataša Jeremić, poznata novinarka i omiljeno lice RTS-a. Iako je i dalje zaposlena u javnom servisu, njen status je u fazi mirovanja. Nataša je ranije bila zaštitno lice "BK televizije".

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Uz predsednika Srbije Tomislava Nikolića napredovala je i njegova žena Dragica Nikolić. Pre nego što je Tomislav izabran za šefa države, Dragica Nikolić je bila domaćica, a u zvaničnoj biografiji piše i da se bavi mozaikom i da je povremeno radila kao ikonopisac.

Prva dama Srbije vodi svoju fondaciju i često prati supruga na putovanjima po svetu.

foto: Zorana Jevtić

Danas, kako na sajtu Predsedništva stoji, "prva dama Srbije" vodi svoju fondaciju i često prati supruga na putovanjima po svetu. Nije poznato šta je po zanimanju, a u njenoj biografiji se navodi da je upisala Ekonomski fakultet.

Lepša polovina ministra spoljnih poslova Ivice Dačića - Sanja Dačić posvećena je porodici. Ovaj bračni par upoznao se u centrali SPS-a, gde je Sanja bila zaposlena dok je studirala italijanski jezik.

foto: Damir Dervišagić

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.