Muževi su im na visokim funkcijama, a one? Evo čime se bave supruge srpskih političara (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić / Fonet

neke su vam poznate, a neke...

Muževi su im na visokim funkcijama, a one? Evo čime se bave supruge srpskih političara (FOTO)

Njihovi supružnici su poznati srpski političari, a one su najčešće van očiju javnosti. Ipak, žene ovdašnjih ministara i lidera stranaka i te kako imaju svoje karijere, a neke od njih obavljaju ozbiljne poslove i za državu

Objavljeno: 14:36h

Jedna od njih je i Tatjana Dinkić, supruga Mlađana Dinkića, bivšeg potpredsednika Vlade i ministra ekonomije i regionalnog razvoja. Malo je poznato da Dinkićeva duže od dve decenije radi kao ekspert u državnim organima. Bila je zaposlena u Ministarstvu za ekonomske odnose sa inostranstvom, a kasnije u Ministarstvu privrede i regionalnog razvoja, gde joj je šef bio upravo njen suprug.

foto: Fonet

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sa formiranjem Ministarstva trgovine i telekomunikacija prelazi u kabinet Rasima Ljajića, gde se nalazi na čelu jednog odseka. Nedavno je na sednici Vlade imenovana za sekretara Pregovaračke grupe za ekonomske odnose sa inostranstvom.

A šta je sa lepšim polovinama ostalih viđenijih srpskih političara?

O Tamari Vučić, ženi premijera Aleksandra Vučića, malo toga se zna. Poznato je da je kao diplomata zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova duže od pet godina i da je tamo bila angažovana i pre nego što je upoznala svog supruga.

foto: Marina Lopičić

U javnom sektoru donedavno je radila i Vesna Lončar, supruga ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Ona je od 2013. godine bila predsednica Nadzornog odbora "Pošte Srbije", a pre mesec dana je razrešena sa te funkcije na lični zahtev.

foto: Printscreen / Youtube / Teleprompter.rs TV

Lončareva je diplomirani pravnik i dugogodišnji advokat, a kako saznajemo, ubuduće će se baviti svojim primarnim zanimanjem.

Supruge srpskih političara su aktivne i u privatnom sektoru, a među najuspešnijima je Nataša Vulin, lepša polovina ministra rada Aleksandra Vulina. Ona je direktorka marketinga u "Kolor pres grupi".

foto: Dragan Kadić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.